Ateitį su „Žalgiriu“ susiejęs L. Birutis: „Vienas iš motyvų likti – sirgalių bazė“ © zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiryje“ šį sezoną ryškiu žaidimu išsiskiriantis vidurio puolėjas Laurynas Birutis ir toliau gins žaliai baltų garbę. Kauno klubas su aukštaūgiu pratęsė sutartį pagal formulę „1+1“.

Padėjus parašą po nauja sutartimi, krepšininkas pasidalijo savo karštais įspūdžiais su „Žalgiris TV“.

„Jaučiuosi gerai, man čia viskas patinka. „Žalgirio“ organizacijoje jau esu nuo dublerių komandos laikų. Jaučiu papildomą stimulą būdamas čia nuo tų pirmų dienų. Į pagrindinę komandą galbūt atėjau ir ne tiesiai iš ten, bet čia radau savo vietą. Turiu kažkokį vaidmenį. Tai – smagu“, – tvirtino aukštaūgis.

L.Birutis nusprendė nelaukti vasaros ir šanso išbandyti save laisvųjų agentų rinkoje, todėl naujo kontrakto sąlygas suderino dar nesibaigus šiam sezonui. Žaidėjas toliau vardijo tokio ankstyvo sprendimo priežastis.

„Esu patenkintas būdamas čia. Kaip ir sakiau – turiu savo vaidmenį. Treneris bando man surasti įvairių opcijų – tiek puolime, tiek gynyboje. Kaip ir matome, visi labai tobulėjame prie šio trenerio. „Žalgirio“ organizacija – viena geriausių Europoje, turime nuostabią sirgalių bazę, išparduoti bilietai į kiekvienas Eurolygos namų rungtynes, turime gerą palaikymą ir išvykose, ir LKL čempionate. Visa tai motyvavo likti“, – pasakojo L.Birutis.

Antroje Eurolygos sezono pusėje prie „Žalgirio“ prisijungus vyriausiajam treneriui Andrea Trinchieri, L.Biručio žaidimo kreivė šoktelėjo į viršų, o vienoje sezono atkarpoje vidurio puolėjas buvo ir tarp naudingiausių savo pozicijos žaidėjų.

Žalgirietis pasakojo apie savo ryšį su A.Trinchieri.

„Manau, kad kiekvienas iš žaidėjų tobulėjo. Jeigu stengiamės, tikrai iš jo galima labai daug pasiimti. Treneris turi nuostabų supratimą apie krepšinį, visos tos detalės… Tiesiog reikia bandyti į jas įsiklausyti, stengtis įgyvendinti tai, ko yra prašoma, o tai padarys tiek žaidėjais geresniais, tiek visą komandą. Pamatėme, kokie galime būti geri“, – teigė žalgirietis.

Pasibaigus šiam sezonui, L.Birutis su pertraukomis „Žalgirio“ gretose bus praleidęs 3 sezonus. Krepšininkas džiaugiasi, kad Kauno ekipoje jis gali būti lankomas ir vienu iš senbuvių.

„Šiek tiek keista, nes dar praėjusiame sezone kartu su Ignu Brazdeikiu kaip jauniausi „Žalgirio“ žaidėjai nešiodavome bendrus komandos krepšius. Smagu, kad galiu būti svarbus komandai, kad galiu padėti komandai tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Smagu būti šios organizacijos dalimi“, – kalbėjo „Žalgirio“ vidurio puolėjas.

L.Biručio kartu su komanda laukia paskutinės sezono atkarpos išbandymai. „Žalgiriui“ nepatekus į kitą Eurolygos sezono etapą, komandos laukia kova dėl trofėjaus „Betsafe-LKL“ čempionate.

„Nėra klausimų – LKL čempionatas tiek man, tiek visai komanda, tiek sirgaliams – yra labai svarbus tikslas. Nematau jokios priežasties atsipalaiduoti, turime apginti iškovotą titulą. Dar turime ir paskutines likusias Eurolygos rungtynes, negalime apvilti sirgalių“, – tikino L.Birutis.

Straipsnio įvertinimas: 2 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos