B. Bogdonavičius specialiai prametė baudą, kad kroatai ketvirtfinalyje nesusitiktų su slovėnais © FIBA nuotr.

C grupės rungtynėse tarp Kroatijos ir Ukrainos įvyko, švelniai tariant, įdomus momentas. 

Abi šios ekipos prieš rungtynes žinojo, kad užsitikrino bilietą atkrintamosiose, tačiau jų kelias link medalių buvo nežinomas. Tiek šios komandos, tiek Italija galėjo dar atsidurti nuo 2 iki 4 vietos.

Galiausiai viskas baigėsi tokiu rezultatu, kad, jeigu Italija įveiks Didžiąją Britaniją, kas yra labai realu, tuomet Ukraina užims antrąją vietą grupėje, Kroatija – trečią, o Italija – ketvirtą vietą. 

Kroatijai rungtynėse prieš Ukrainą reikėjo laimėti, tačiau mažesniu nei 8 taškų skirtumu, norint, kad išsipildytų toks scenarijus.

Paskutinę rungtynių minutę kroatų lyderis Bojanas Bogdanovičius turėjo progą padaryti būtent 8 taškų skirtumą, tačiau jo baudos metimas skriejo itin keistai ir netaikliai.

Negana to, ginantis prieš Ukrainos ataką kroatai demonstravo visiškai prastą gynybą, o paskutinės atakos net nerengė, kur dar galėjo skirtumą padidinti iki 8 taškų. 

Taip Kroatija išvengė galimo susitikimo ketvirtfinalyje su Slovėnija ir dabar veikiausiai užims trečiąją vietą grupėje. Šios rinktinės aštuntfinalyje lauks dvikova su antrąja D grupės vieta, o ketvirtfinalyje lauktų viena iš Ispanijos – Lietuvos rinktinių.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos