D. Giedraitis – apie lietuvišką ir ispanišką mokyklą, sporto testas ir ilgi plaukai © Žalgiris.lt nuotr.

Viso sezono metu Kauno „Žalgirio“ krepšininkus „Žalgirio“ arenoje aktyviai palaiko šiemet sugrįžusio „Žalgiris – Tavo mokykloje“ projekto dalyviai, kurie savo klausimais prisideda ir prie „Žalgiris TV“ rubrikos #BackToSchool.

Šiemet šios rubrikos laidos vedėjos poziciją užima „Žalgiris TV“ laidų vedėja Eglė Jurgaitytė, kuri naujausiame epizode apie mokyklos laikus kamantinėjo žalgirietį Dovydą Giedraitį.

Pastarasis tapo išskirtiniu šios rubrikos dalyviu, kadangi anksti palikęs Lietuvą, galėjo papasakoti apie skirtumus tarp Lietuvos ir Ispanijos mokyklų.

„Mokykloje viskas praėjo sklandžiai, Lietuvoje praleidau 10 metų ir tada dvejus metus mokiausi Ispanijoje. Lietuvoje viskas buvo puikiai, o Ispanijoje šiek tiek sudėtingiau, kadangi nemokėjau kalbos, atėjus į 11 klasę iškart pasodino prie kitų mokinių, todėl tuos dvejus metus baigiau per tris metus. Buvo tikrai sunku, kartais net nežinodavau, kokioje pamokoje sėdžiu. Bandydavau klausytis, kažko paklausdavau klasiokų, bet ne visi gerai šnekėjo angliškai. Pirmi metai buvo tikrai sunkūs, nesupratau to, kas vyksta aplink mane“, – rubrikoje pasakojo krepšininkas.

Prie visų minėtų sunkumų D.Giedraitis Ispanijos mokykloje taip pat rado jam neįprastų dalykų.

„Ispanijoje buvo sportininkų mokykla, kad galėčiau viską suderinti su treniruotėmis. Man buvo keista, kad pamokos prasidėdavo 10.30 val., vėliau nei Lietuvoje. Nebūdavo skambučio, praėjus 45 minutėms visi net be mokytojo leidimo atsistodavo ir išeidavo. Lietuvoje taip matęs nebuvau“, – prisiminė Ispanijoje rungtyniavęs gynėjas.

Kaip jau įprasta #BackToSchool rubrikos epizodams, E.Jurgaitytė pašnekovui buvo paruošusi ir testą. Šį kartą D.Giedraičio laukė klausimai apie įvairias sporto šakas ir taisykles jose.

„Žalgirio“ komandos nariui taip pat teko atsakyti į „Žalgiris – Tavo mokykloje“ Facebook paskyroje užduotus moksleivių klausimus. Vienas jų D.Giedraitį privertė prisiminti kadaise turėtus ilgus plaukus bei dėl jų kylančias pašaipas.

„Patyčių labai ne, bet mokykloje lengvai šaipydavosi iš mano ilgų plaukų, nes jie buvo iki pečių. Kasų nerišdavau, bet žmonėms tai užkliūdavo“, – prisiminė pašnekovas.

Šiame sezone projektas „Žalgiris – Tavo mokykloje“ jau beveik pasiekė finišo tiesiąją. Akcijos dalyviams teliko galimybė sudalyvauti paskutinėse „Betsafe-LKL“ namų rungtynėse su Utenos „Juventus – Uniclub Casino“ komanda.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos