Daugiau nei 100 taškų per tris kėlinius įmetusi JAV rinktinė – ketvirtfinalyje © AFP nuotr.

JAV rinktinei fiasko išvengti pavyko. Amerikiečiai pateko į ketvirtfinalį ir prieš burtus bus stipriausiame, pirmajame krepšelyje, kur esant galima tikėtis gauti palankų varžovą. 

Paskutiniame grupes mače JAV rinktinė 119:84(18:25, 29:18, 35:17, 37:24) rezultatu įveikė Čekijos rinktinė, kuriai tai buvo pabaiga šiame olimpiniame turnyre. 

Rungtynių lūžis įvyko trečiajame kėlinyje, kai amerikiečiai įmetė net 35 taškus, daugiau nei dvigubai laimėjo tą kėlinį. Iš viso per paskutinius 3 kėlinius JAV rinktinė įmetė net 101 tašką. 

Į pergalę amerikiečius vedė Jaysonas Tatumas, kuris pelnė 27 taškus. Taip pat įspūdingu pasiekimu pasižymėjo ir Kevinas Durantas, kuris pelnė 23 taškus bei tapo visų laiku rezultatyviausiu amerikiečiu olimpinėse žaidynėse, aplenkdamas Carmelo Anthony. 

Taip pat šią dieną laimėjo prancūzai, kurie įveikė Iraną bei užėmė pirmą vietą A grupėje. Pergalę iškovojo ir Australija su Italija, kuriuos užtikrintai pateko į ketvirtfinalį. Na, o vokiečiai nors pergalės ir neiškovojo, tačiau JAV triuškinama perglė prieš Čekiją, nutiesė Vokietijos rinktinei kelią link ketvirtfinalio. 

Rytoj laukia C grupės kovos. Susitiks Ispanijos–Slovėnijos rinktinės, kurios aiškinsis kas užims pirmą vietą grupėje bei pateks į pirmą burtų krepšelį, o Argentina su šeimininkais japonais spręs paskutinio atkrintamųjų bilieto likimą, kas užims trečią vietą grupėje ir keliaus toliau. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos