Dramą Šiauliuose išgyvenę „Wolves“ iškovojo pirmąją pergalę sezone © LKL.lt nuotr.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pirmąją pergalę išvargo Vilniaus „Wolves“ (1-0) komanda, kuri 68:66 (18:17, 15:21, 24:12, 11:16) svečiuose palaužė „Šiaulius“ (0-1).

„Vilkai“ startavo geriau ir atitrūko 12:6, tačiau Paulius Danusevičius ir Nemanja Bezbradica greitai įvedė lygybę – 12:12. Sostinės klubas vėl pabandė atitrūkti po to, kai pataikė Eigirdas Žukauskas su Arnu Beručka (25:19), bet šeimininkai ir vėl pademonstravo atitinkamą reakciją – 32:32. Pirmąją mačo dalį tritaškiu dar užbaigė L.J.Thorpe‘as – 38:33.

Adas Juškevičius ėmė tempti į priekį „Wolves“ po didžiosios pertraukos. Nepaisant to, kad šiauliečiai pranašumo lengvai nebarstė (45:39), būtent A.Juškevičius ir Vaidas Kariniauskas darė viską, kad iniciatyva grįžtų į svečių rankas – 52:45.

Trečiajam kėliniui einant prie pabaigos apsistumdė abiejų ekipų žaidėjai, tad po techninę pražangą užsidirbo Christianas Mekowulu ir Nemanja Bezbradica. Prieš lemiamą kėlinį „Wolves“ pirmavo 57:50.

Laiko gelbėtis „Šiauliai“ turėjo sočiai ir tuo naudojosi. N.Bezbradica ir P.Danusevičius skirtumą rėžė daugiau nei perpus (54:57), tiesa, baudų metimų realizuoti nepavyko. Gerą atkarpą tęsė L.Thorpe‘as (58:60), bet vilniečiai neprisileido varžovų arčiau.

Ne tik dėl taškų, bet ir emociškai svarbų dėjimą kūrė Tomašas Pavelka (63:64), tuo tarpu „Wolves“ dėl pražangų prarado Regimantą Miniotą. T.Pavelka dar stojo mesti baudų, pataikė vieną, tad likus kiek daugiau nei 3 min. rezultatas buvo lygus – 64:64. Kol Ch.Mekowulu rinko du lengvus taškus, varžovų ataka strigo, tuo tarpu Kristupas Žemaitis pridėjo tašką baudos metimu – 67:64. V.Kariniauskas klydo, o P.Danusevičius realizavo baudas (66:67), tiesa, E.Stankevičiaus metimas iš po krepšio tikslo nesiekė.

Šiuo metimu šiauliečiai galėjo persverti rezultatą, tačiau L.J.Thorpe‘as prasižengė ir taip E.Žukauskui beliko įtvirtinti „Wolves“ pergalę.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos