Dramatiškame U19 pasaulio čempionato finale JAV rinktinė įveikė prancūzus © fiba.com nuotr.

Pasaulio krepšinio čempionatas, amžiaus grupėje iki 19 metų, baigėsi. 

Jo finale triumfavo Jungtinių Amerikos Valstijų rinktinė, kuri finale 83:81(21:19, 16:23, 22:22, 24:17) įveikė Prancūzijos jaunuolius. 

Šios rungtynės vyko taškas į tašką, galima sakyt. Prancūzai buvo vienu momentu antroje mačo pusėje pabėgė iki 6 taškų persvaros, o JAV turėjo ir 8 taškų persvarą, tačiau abi komandos sugebėjo tiek vienu, tiek kitu momentu grįžt. 

Rungtynių gale prancūzai pelnė tritaškį ir sumažino savo deficitą vos iki 2 taškų, tačiau tuomet JAV rinktinė sugebėjo atsikovot kamuolius po netaiklių metimų ir išplėšė pergalę finale.

Šiose rungtynėse, beje, susitiko potencialiai 2 metų iš eilės 1-ieji NBA biržos šaukimai – JAV rinktinėje žaidė Chetas Holmgrenas, kuris turėtų būt pašauktas 2022 metais, o prancūzams atstovavo vienas geriausių Europos talentų, Victoras Wembanyama, kuris pretenduos į 2023 biržą. 

Į pergalę šiose rungtynėse JAV rinktinę vedė Jadenas Ivey bei Kenneth Loftonas jaunesnysis, abu amerikiečiai pelnė po 16 taškų. Prancūzams 22 taškus pridėjo tas pats V. Wembanyama, kuris surinko 22 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir net 8 kartus blokavo kamuolius, tačiau tai negelbėjo. 

Lietuviai, beje, šiame čempionate užėmė 6 vietą, vedami Ažuolo Tubelio. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos