Dviejų pratęsimų dramą pralaimėję lietuviai susikomplikavo padėtį © FIBA nuotr.

Dramatiškose rungtynėse su dviem pratęsimais – dar vienas Lietuvos rinktinės (0-3) dramatiškas pralaimėjimas. 

Lietuviai rezultatu 107:109 (19:19, 22:27, 24:20, 20:23, 7:7, 11:13) nusileido Vokietijai (3-0).

Visų rungtynių metu kiek užtikrinčiau atrodė turnyro šeimininkai vokiečiai, o Kazio Maksvyčio auklėtiniai buvo besivėjančių vaidmeny. Tiesa, skirtumas išlikdavo nedidelis, kurį buvo galima panaikinti per kelis metimus, taip atsitiko ir ketvirto kėlinio pabaigoje.

Pagrindinio laiko pabaigoje po Deniso Schroderio dvitaškio Vokietija turėjo 5 taškų pranašumą (84:89).

Tuomet Jonas Valančiūnas išprovokavo varžovų pražangą ir realizavo tiksliai pirmą baudų metimą. Antrąjį metimą aukštaūgis prametė, tačiau kamuolį atkovojo Ignas Brazdeikis, kuris atidavė kamuolį „Pelicans“ centrui. 

Valančiūnas tiek sušvelnino rezultatą, tiek ir išplėšė pratęsimą pamušdamas kamuolį į krepšį likus 7 sekundėms. 

Pergalės per pagrindinį laiką vokiečiams nesugebėjo išplėšti D. Schroderis. Gynėjo metimas per Brazdeikį nepasiekė tikslo. 

Pratęsimas susiklostė panašiu scenarijumi kaip ir pagrindinio laiko pabaiga. Tiesa, didžiają laiko dalį pirmavo jau Lietuvos rinktinė. Likus 36 sekundėms rezultatą išlygino Denisas Schroderis, prasiveržęs pro Domantą Sabonį ir pelnęs du taškus du pražanga.

Grigonis turėjo šansą persverti rezultatą, tačiau jo „floateris“ buvo netikslus. Paskutinė vokiečių ataka šįkart buvo patikėta šios dienos komandos lyderiui Franzui Wagneriui. „Magic“ puolėjas atakavo netiksliai primynęs tritaškio liniją.

Antrojo pratęsimo metu lietuviai pralaiminėjo didžiąją dalį laiko, tačiau paskutinę sekundę Arnas Butkevičius turėjo šansą išplėšti pergalę. Visgi „Žalgirio“ naujoko metimas skriejo pro šalį.

Geras progas išlyginti arba persverti rezultatą turėjo ir Marius Grigonis su Ignu Brazdeikiu. Šių gynėjų metimai taip pat buvo netikslūs.

Lietuvos rinktinės gretose labiausiai išsiskyrė Jonas Valančiūnas, surinkęs 34 taškus ir atkovojęs 14 kamuolių bei pridėjęs 45 naudingumo balus.

Vokietiją į priekį vedė Franzas Wagneris (32 tšk, 8 atk. kamuoliai) bei Dennisas Schroderis (25 tšk, 8 rez. perdavimai). 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos