Dviženklį deficitą panaikinę ispanai žengė į Europos čempionato finalą © FIBA nuotr.

Ispanijos rinktinė trečiojo kėlinio pabaigoje turėjo dviženklį deficitą, bet sugebėjo jį sunaikinti ir žengti į Europos čempionato finalą.

Ispanai pusfinalyje 96:91 (27:24, 19:27, 19:20, 31:20) palaužė čempionato šeimininkus vokiečius.

Ispanija finale žais prieš Prancūzijos rinktinę, kuri pusfinalyje sutriuškino lenkus.

Rungtynės buvo permainingos. Ispanai antrajame kėlinyje pirmavo 9 taškais (35:26), bet Andreaso Obsto tritaškiai truktelėjo vokiečius į priekį, kurie į pertrauką išėjo pirmaudami 5 taškais (51:46).

Trečiajame kėlinyje Dennisas Schroderis tempė į priekį vokiečius, kuriems vienu metu buvo pavykę susikurti dviženklę persvarą (71:61), bet ispanams pavyko pabaigti kėlinį pelnant 4 taškus iš eilės (71:65).

Ispanai pratęsė sėkmingą žaidimą ketvirtajame kėlinyje ir po Juancho Hernangomezo tritaškio išlygino rezultatą (77:77).

Usmanas Garuba atliko keletą rezultatyvių perdavimų, ispanai likus 3 minutėms iki rungtynių pabaigos įgijo 6 taškų persvarą (86:80).

Ispanai demonstravo geležinę gynybą rungtynių pabaigoje ir sugebėjo išsaugoti turėtą pranašumą ir iškovoti medalius garantavusią pergalę.

Ispanus į pergalę vedė 29 taškus pelnęs ir 6 rezultatyvius perdavimus atlikęs Lorenzo Brownas. Willy Hernangomezas pelnė 14 taškų, jo brolis Juancho surinko 11, Alberto Diazo sąskaitoje – 10 taškų.

Vokiečių neišgelbėjo įspūdingas Denniso Schroderio pasirodymas. Rinktinės kapitonas pelnė 30 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Jam geriausiai talkino Andreasas Obstas ir Franzas Wagneris pelnę po 15 taškų.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos