Dvylika metų lauktas triumfas: „Rytas“ tapo LKL čempionais © LKL.lt nuotr.

Vilniečiai sulaukė savo triumfo valandos. Penktosiose LKL finalo rungtynėse vilniečiai savų žiūrovų akivaizdoje 79:76 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“ ir iškovojo LKL trofėjų pirmą kartą nuo 2010 metų.

Seriją „Rytas“ laimėjo 4-1.

Rungtynes užtikrintai pradėjo vilniečiai, kurie startavo 9-2 atkarpa. Tiesa, „Lietkabelis“ į tai atsakė 14:0 spurtu ir po pirmojo kėlinio įgijo 6 taškų persvarą (23:17).

Antrajame kėlinyje po Dorde Gagičiaus dėjimo panevėžiečiai susikrovė dviženklį pranašumą (32:21). Į pertrauką „Lietkabelis“ nusinešė 9 taškų persvarą (44:35).

Po pertraukos užtikrinčiau kėlinį pradėjo „Ryto“ krepšininkai, kurie po Gyčio Radzevičiaus taškų sumažino deficitą iki 4 taškų (42:46). Nepaisant to, „Lietkabelis“ išlaikė nedidelį pranašumą prieš ketvirtajį kėlinį (62:56).

Lemiamas ketvirtis prasidėjo Vytenio Lipkevičiaus trauma ir pirmu Ivano Buvos pasirodymu šiose rungtynėse. „Rytas“ ketvirtį pradėjo 5 taškais iš eilės ir sumažino deficitą iki minimumo (61:62).

Sužaidus 3,5 minutės kėlinyje „Lietkabelis“ pelnė pirmąjį tašką kėlinyje (63:61). Speedy Smithas ir Margiris Normantas pataikė po tritaškį ir „Rytas“ išsiveržė į priekį (67:65), tačiau „Lietkabelis“ greitai atsakė 4 taškais iš eilės (69:67).

Likus 3:42 minutės Dorde Gagičius užsidirbo penktąją pražangą. Prasidėjus priešpaskutinei rungtynių minutei rezultatas tapo lygus (71:71). Speedy Smithas pataikė iš vidutinio nuotolio, vėliau „Lietkabelis“ padarė grubią klaidą po kurios Arnas Butkevičius krovė kamuolį į krepšį taip pakeldamas visus „Jeep“ arenoje susirinkusius sirgalius iš savo vietų (75:71).

Gediminas Orelikas smeigė tritaškį, o Gabrielius Maldūnas pelnė taškus iš po krepšio ir likus 55 sekundėms iki rungtynių pabaigos, „Lietkabelis“ išsiveržė dar kartą į priekį (76:75).

Speedy Smithas prametė iš toli, bet Ivanas Buva atkovojo kamuolį ir po pražangos sumetė abu baudos metimus (77:76). Kalaitzakis nepataikė, o Lukas Uleckas sumetė abi baudas (79:76).

Kristupas Žemaitis prametė abi baudas, bet Gabrielius Maldūnas atkovojo kamuolį puolime, tačiau lemiamas Gedimino Oreliko tritaškis skriejo pro šalį.

Čempionų gretose Margiris Normantas pelnė 15 taškų, Lukas Uleckas pridėjo 14.

„Lietkabeliui“ Gediminas Orelikas pelnė 16 taškų, Gabrielius Maldūnas ir Nikola Radičevičius surinko po 15 taškų.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos