E. Fournier: „Rytoj pagrindinis tikslas nėra nužudyti varžovus, svarbiausia – mūsų žaidimas“ © FIBA nuotr.

Rytoj Lietuvos rinktinė (0-3) žais savo ketvirtąjį mačą Europos čempionate. Tačiau iki tol vyks dar vienas svarbus mačas, kuriame susitiks Prancūzijos (2-1) ir Bosnijos ir Hercegovinos (2-1) rinktinės.

Bosnių pergalė šiame mače lemtų tai, kad lietuviai pirmąsyk nuo 2009 metų neišeitų iš grupės etapo Europos krepšinio čempionate. Vėliau patys lietuviai privalės įveikti Vengriją ir tuomet jau poryt lauktų lemiamas mačas su bosnių krepšininkais.

Prieš prancūzų ir bosnių susitikimą su žiniasklaida kalbėjo Prancūzijos rinktinės lyderis Evanas Fournier, renkantis po 15,3 taško šiame čempionate.

„Rytoj bus tikslas jiems atsikeršyti. Visgi žinant, kad pasiekėmė atkrintamąsias, dabar yra svarbiausia kaip žaisime. Ar mes sugebėsime žaisti taip, kaip turėtume žaisti aštuntfinalį ir pasitikėti savimi. Svarbiausia dabar yra kaip mes žaisime.

„Niekas nenori pralaimėti vienai komandai du kartus. Tačiau rytoj nėra svarbiausias tikslas „nužudyti varžovus“, – šmaikštavo prancūzų lyderis. Turime žaisti savo žaidimą ir susikurti gerą ryšį, būti disciplinuotiems. 

Paklaustas apie netikėtą bosnių pergalę prieš slovėnus, Fournier teigė: „Tai nėra staigmena. Jie žaidžia atiduodami viską. Panašu, kad jų užsivedimas yra dar stipresnis žaidžiant už rinktinę. Jie vos nepraleido Europos čempionato dėl biudžeto problemų. Jie turi dėl ko žaisti. Jie nori, kad jų fanai jais didžiuotųsi.

„Manau tai yra gražu. Jaučiasi, kad jie žaidžia su papildoma motyvacija“, – apie bosnius kalbėjo Niujorko „Knicks“ gynėjas. 

Prancūzijos rinktinė prieš čempionatą Bosnijai ir Hercegovinai nusileido atrankoje į pasaulio čempionatą, todėl tai gali būti vienas iš motyvacijos šaltinių, vedantis Vincento Collet auklėtinius rytoj į priekį.

Lietuvos rinktinės sirgaliai šio mačo, kuris prasidės 15.30 val, neabejotinai nepraleis.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos