E. Ulanovas apie Belgrado sirgalių elgesį: „Nesinorėjo iš veipuko gauti į kaktą“ © zalgiris.lt nuotr.

Penktadienį dramatiškose rungtynėse Belgrade žalgiriečiai iškovojo pergalę Eurolygoje. Kauno „Žalgiris“ (11/15) išvykoje rezultatu 93:91 (23:22, 22:23, 23:20, 25:26) nugalėjo „Crvena Zvezda“ (10/16) krepšininkus.

Po rungtynių „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas kalbėjo apie rungtynių pabaigą, veiksmus, nulėmusius pergalę ir gynybos problemas.

„Rungtynių pabaigoje – chaosas. Reikėjo ieškoti tunelio, kad pabėgti, fanai buvo nepatenkinti. Bet čia jų reikalas. Kalbant apie mus, gera pergalė prie tokios atmosferos, prie didelių pakilimų ir nuosmukių. Pavyko surasti ir susilipdyti, kai būdavo bloga atkarpa iš mūsų pusės, o „Crvena Zvezda“ spurtuodavo. Žinoma, yra daug detalių, kur reikia žaisti geriau. Ypatingai pabaigoje, kai varžovai pradėjo griebtis paskutinio šiaudo ir prie tokios atmosferos pametėme galvas. Galėjome sužaisti užtikrinčiau, bet imam šitą pergalę“, – sakė E.Ulanovas.

– Kokios pagrindinės priežastys, kad pavykdavo pasivyti be nubėgančius varžovus?

– Žaidimo plano pildymas, gerame greitį išpildyti visas opcijas puolime. Kažkiek gynyboje negalime būtų patenkinti, nes ir pirmoje pusėje – virš 40 praleistų taškų, o baigėme rungtynes su virš 90 praleistų taškų. Gynyboje buvo momentų, kur klydome, tai medžiagos tobulėti tikrai turėsime.

– Tai buvo pirmoji pergalė su A.Trinchieri, kai praleidote daugiau nei 80 taškų. Kur gynyboje buvo tos problemos?

– Rotacijos „pikenrolo“ gynyboje. Daug nesusikalbėjimų, per lengvai pelnė taškus. Prie viso to reikėtų pridėti ir jų greitą puolimą, tai reikėtų pasirinkti geresnę metimų selekciją ir greitesnį grįžimą į gynybą. Antrame kėlinyje strigo tai, kad metė daug baudos metimų.

– Visi žalgiriečiai, kurie buvo aikštėje, pelnė taškus. Tai viena iš stiprybių?

– Smagu, kad bet kuris gali bet kada iššauti. Tai parodo, jog tai yra komandinė pergalė, bet dideli nuopelnai ir Keenanui Evansui, kuris patraukė mus.

– Ar dar stebina, kaip žaidžia K.Evansas?

– Negali nestebinti. Jis yra žmogus ir kartoti eilę kartų gerus pasirodymus – nėra lengva. Varžovai jam irgi ruošiasi, o iš žmogiškos pusės taip pat ne visada gali gautis. Kiekvienos geros rungtynės turi stebinti ir reikia jį palaikyti bei mėgautis jo žaidimu.

– Kaip atrodė viskas rungtynių pabaigoje, kai sirgaliai pradėjo mėtyti daiktus?

– Nesinorėjo iš veipuko gauti į kaktą. Pergalė yra pergalė – gerai, emocijas suprantame, palaikyti komandą – gerai, bet šiose rungtynėse dalyvauja treneriai, teisėjai, žaidėjai – visi dirba savo darbą. Mes žaidžiame, kažkas teisėjauja, fanai palaiko – tai normalu, bet čia yra kitokia kultūra, lyga spręs šiuos dalykus.

– Prieš dvi savaites žaidėte prieš Belgrado „Partizan“. Kurie sirgaliai pasirodė karštesni?

– Sunku pasakyti. Atrodo, kad šiose rungtynėse geriau tvarkėmės su šia atmosfera. Nebūtų logiška lyginti, nes buvome geriau pasiruošę susitvarkyti su šia įtampa.

– Kas svarbiausia šioje atkarpoje, norint pratęsti pergalių seriją?

– Jokių žingsnių atgal, reikia gerinti žaidimą. Nors yra daug pergalių, bet kiekvienos rungtynės negali būti žingsnis atgal. Į kiekvienas rungtynes turime žiūrėti atsakingai ir atlikti tą, ką treneris numatęs arti tobulybės. Jeigu neišeina arti tobulybės, tai atpirkti reikia tai kova.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos