EČ aštuntfinaliai: skaičių magija ir į Giannio glėbį įšokęs Italijos treneris (VIDEO) © Stop kadras

Europos krepšinio čempionato aštuntfinaliai buvo mažų mažiausiai dramatiški.

Visuose aštuntfinalio susitikimuose intriga laikėsi bent iki ketvirtojo kėlinio vidurio, o daugumoje susitikimų nugalėtojas būdavo neaiškus dar paskutinę rungtynių minutę.

Skaičių magija

Sekmadienio aštuntfinalių rezultatai pasižymėjo neįtikėtina skaičių magija. Pirmieji trys mačai baigėsi identišku rezultatu – 94:86. Taip pat verta paminėti, kad visuose trijuose mačuose pralaimėjo favoritai, o pergales iškovojo Suomijos, Lenkijos ir Italijos rinktinės.

Nedaug trūko, kad ir ketvirtas mačas pasibaigtų lygiai tokiu pačiu rezultatu. Graikija 94:88 Čekiją įveikė, o čekai „limitą“ viršijo dviem taškais. Čekų jaunojo talento Vito Krejci tritaškis padėjo perkopti „stebuklingus“ 86 taškus. 

Tiesa, net ir čekų 88 taškai susiję su įdomiais dalykais, kadangi Roneno Ginzbergo treniruojama komanda 88 taškus surinko keturiose Europos čempionato rungtynėse paeiliui. Tiek taškų surinkusi Čekija antro šanso šiame čempionate neturės, kadangi graikai buvo pranašesni.

Taip pat verta paminėti: kiek sekmadienį taškų surinko mačų nugalėtojai, tiek Lietuva surinko nelemtose rungtynėse – 94:102 ispanų naudai baigėsi rungtynės. 

Gianmarco Pozzecco šuolis į Giannio Antetokounmpo glėbį

Charizmatiškajam Italijos rinktinės treneriui Gianmarco Pozzecco šis sekmadienis turėjo būti viena iš įsimintiniausių gyvenimo dienų. Įtampos neatlaikęs ir atsarginių suolelio nesuvaldęs strategas trečiajame kėlinyje buvo išvarytas iš aikštės per Serbijos – Italijos susitikimą.

Kai atrodė, kad tai jau gali būti italų šansų pabaiga, ši rinktinė atgijo ir išplėšė labai netikėtą pergalę prieš Serbiją, kuri leido žengti toliau Europos čempionate. Tritaškiais užsikūrę italai puikiai atstovėjo savo išvarytą trenerį, kuris pasižymėjo ir po rungtynių.

Po rungtynių G. Pozzecco klupėjo prie aikštės ir džiaugėsi kartu su savo komandos trenerių štabo nariais, o negana to įšoko ir į Giannio Antetokounmpo glėbį, bėgant link rūbinės. Graikijos žvaigždė ir vienas geriausių pasaulio krepšininkų, veikiausiai, to nesitikėjo, bet šiltai priėmė pergale besidžiaugianti italą.

Po šios fantastiškos pergalės Italijos rinktinės strategas įvykius sulygino su 2004 olimpiada, kuomet skaudų dūrį pusfinalyje Lietuva turėjo atlaikyti nuo italų.

„Tai yra geriausia pergalė Italijos krepšinio istorijoje, net geresnė nei 2004 metų pergalė olimpinėse žaidynėse prieš Lietuvą“, – teigė G. Pozzecco. 

Buvęs gynėjas su savo charizma ir aistra žaidimui sukuria Italijos rinktinėje tokią šiltą atmosferą, jog žaidėjai už jį kovoja neįtikėtinai ir tai šiandien pasimatė, kai tas noras ir ryžtas padėjo nugalėti Serbijos žvaigždyną.

Ketvirtfinaliai

Berlyno „Mercedes-Benz“ arenoje Europos čempionato ketvirtfinaliai prasidės jau antradienį. Pirmadienis bus poilsio diena, o antradienis bus diena, kurioje krepšinio sirgaliai toliau tikėsis, jog pavyks mėgautis nuostabiu žaidimu, kuris yra rodomas šiame čempionate.

Antradienį 18.15 val. žais Ispanija su Suomija, o 21.30 val. laukia Graikijos ir šeimininkės Vokietijos mūšis. Kitą dieną ankstesniu laiku Prancūzija kausis su Italija, o 21.30 val. Lenkija mes iššūkį Slovėnijai.

Kad ir kokie buvo sirgalių lūkesčiai prieš aštuntfinalius, šie lūkesčiai turėjo būti viršyti su kaupu. Visos rungtynės galėjo baigtis atvirkščiai nei baigėsi, o kai kurie aspektai, kaip Pozzecco ar skaičių magija, aštuntfinalius padarė dar labiau įsimintinus.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos