Euforija Panevėžyje: „Lietkabelis“ pirmą kartą istorijoje paliko „Žalgirį“ be LKL finalo © LKL.lt nuotr.

Panevėžyje neeilinė šventė. Sausakimšoje „Cido“ arenoje „Lietkabelis“ iškovojo bilietą į LKL finalą parblokšdami Daugkartinius LKL čempionus Kauno „Žalgirį“. Nenado Čanako auklėtiniai 86:75 (15:17, 28:15, 24:25, 19:18) nugalėjo žalgiriečius.

Tai yra istorinės rungtynės. Po šio pralaimėjimo „Žalgiris“ pirmą kartą nepateko į LKL finalą. Jame „Lietkabelis“ susikaus su Vilniaus „Rytu“.

„Lietkabelis“ nervingai pradėjo rungtynes ir pirmuosius taškus pelnė praėjus daugiau nei 4 minutėms (2:8). Jaudulys dingo ir Panevėžiečiai grįžo į rungtynes (15:17).

Antrajame kėlinyje „Lietkabelis atitrūko tritaškių pagalba. 8 tritaškiai per pirmuosius du kėlinius ir panevėžiečiai susikrauna dvieženklį pranašumą. 

Po pertraukos „Žalgiris“ pradėjo eksperimentuoti žaisdamas su Jankūnu ir Cavanaugh priekinėje linijoje, tačiau tai nedavė reikiamo rezultato Lietuvos čempionams (57:67).

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ organizavo sugrįžimą ir po Janio Strelnieko tritaškio sumažino deficitą iki 5 taškų (70:75). Tiesa, netrukus Paulius Jankūnas užsidirbo nesportinę pražangą, kuri virto Lipkevičiaus taikliais baudos metimais ir Nikola Radičevičiaus tritaškiu iš kampo (80:70).

Likus 2 minutėms 12 taškų persvarą susikūręs „Lietkabelis“ savo persvaros nepaleido ir šventė vieną įspūdingiausių pergalių klubo istorijoje.

„Lietkabelio“ gretose Gediminas Orelikas pelnė 19 taškų.

„Žalgiriui“ Lukas Lekavičius ir Tyleris Cavanaugh surinko po 14 taškų.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos