Eurolygos komandų apžvalga: Madrido „Real“ © ZUMAPRESS com. nuotr.

Tęsiame Eurolygos tarpsezonio darbų apžvalgą. Pirmoje apžvalgoje buvo įvertinti čempionai „Anadolu Efes“, o dabar kviečiame skaityti apie praėjusio sezono finalo dalyvį – Madrido „Real“.

Praėjusio sezono rezultatas – 2 vieta

Išvyko: Thomas Heurtelis, Jeffery Tayloras, Trey Thompkinsas, Pablo Laso.

Atvyko: Džananas Musa, Mario Hezonja, Sergio Rodriguezas, Petr Cornelie.

Dižiausia netektis komandoje – Pablo Laso. Sezono pabaigoje infarktą patyręs strategas nebaigė sezono treniruojant komandą. Madrido „Real“ atsižvelgė į medikų rekomendacijas, jog P. Laso negali treniruoti komandos, nepaisant to, jog pats strategas teigia besijaučiantis gerai.

Tiesa, karališkojo klubo žaidimo filosofija ir identitetas neturėtų pakisti, Pablo Laso trenerio pozicijoje pakeitė ilgametis jo asistentas Chusas Mateo, kuris puikiai susipažinęs su savo pirmtako žaidimo schemomis.

Komandoje taip pat lieka veteranai Sergio Lullas ir Rudy Fernandezas, kurie apjungia visą komandą savo patirtimi ir lyderystę už aikštelės ribų. „Real“ taip pat susigrąžino geriausius savo karjeros metus Madrido ekipai atidavusį Sergio Rodriguezą, kuris bendram rūbinės ir kokybės aikštėje santykiui tikrai nepakenks.

Įdomiausias dalykas Ispanijos čempionų gretose, kaip Chusas Mateo sutalpins visus komandos puolėjus.

Džananas Musa, Mario Hezonja, Gabrielis Deckas ir Gerschonas Yabusele yra krepšininkai, kurie reikalaus didesnės rolės komandoje.

Žvelginat į pasiruošimo ciklą, Džananas Musa kartais užimdavo pagrindinio kamuolio valdytojo rolę. Tai jis gali išpildyti aukštu lygiu. Būtent tokią rolę jis užimdavo Bosnijos ir Hercegovinos rinktinėje, kuomet ant suolo sėdėdavo Johnas Robertsonas.

Musos statymas įžaidėju išspręstų šią komandos poziciją. „Real“ gretose Thomą Heurtelį pakeitė Sergio Rodriguezas, komandoje taip pat liko Nigelas Williamsas-Gossas.

Praėjusį sezoną „Real“ jautėsi kreatyvumo trūkumas, kuomet be T. Heurtelio mažai kas galėdavo sustatyti puolimą. Bus įdomu kaip naujasis „Real“ strategas išspręs šią praėjusio sezono problemą naujais ginklais komandoje.

„Real“ taip pat papildė įdomus krepšininkas į priekinę linija – Petr Cornelie.

Apie šį krepšininką kol kas mažai kalbama, tačiau prancūzas G lygoje demonstravo solidžius skaičius. Tai krepšininkas, galintis žaisti ketvirtoje ir penktoje pozicijoje bei gali išplėsti puolimą tolimais metimais.

Komplektacijos vertinimas – 9

Akivaizdu, jog karališkasis klubas dėjo žingsnį į priekį, komanda turėtų demonstruoti greitesnį žaidimo stilių su iš toli gerai pataikančiais Hezonja, Musa, Rodriguezu. Didžiausias klaustukas lieka įžaidėjo grandyje. Taip pat bus įdomu kaip Pablo Laso pareigas klube perims Chusas Mateo.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos