Eurolygos komandų apžvalga: Miuncheno „Bayern“ © IMAGO/Eibner

Tęsiame Eurolygos ekipų apžvalgą. Šį kartą dėmesys – branduolį išsaugojusiai ir įdomiais naujokais pasipildžiusiai Miuncheno „Bayern“ ekipai.

Praėjusio sezono rezultatas – ketvirtfinalis (8 vieta reguliariajame sezone).

Išvyko: Deshaunas Thomasas, Gavinas Schillingas, Nihadas Džedovičius, Darrunas Hilliardas, Leonas Radoševičius, Joshua Obiesie.

Atvyko: Cassiusas Winstonas, Issacas Bonga, Eliasas Harrisas, Janas-Niklasas Wimbergas, Freddie Gillespie, Danko Brankovičius.

Grandiozinės permainos „Bayern“ ekipos nesukrėtė.

Didžiausias praradimas – į „Maccabi“ išvykęs Darrunas Hilliardas. Tiesa, Vokietijos grandas šią vasarą rinkoje surado įdomių krepšininkų, kurių lubas pamatuoti šiuo metu labai sunku.

Vienas iš jų – G lygoje rungtyniavęs Cassiusas Winstonas. Amerikietis dukterinėje NBA lygoje rinko po 13 taškų ir atliko po 5 rezultatyvius perdavimus.

Praėjusį sezoną pagrindinių komandos įžaidėju rungtyniavo Corey Waldenas. Amerikietis žaidė  banguotą sezoną, bet antri metai toje pačioje sistemoje, pas tą patį trenerį visuomet žada krepšininko patobulėjimą.

Darruno Hilliardo praradimą kompensuos Serbijos rinktinėje rungtyniavęs Ognjenas Jaramazas bei vienas iš Europos čempionato atradimų Andreasas Obstas. „Bayern“ savo sudėtyje turi elitinį metiką, kurių rinkoje nėra daug ir jų vertė yra didelė.

Kad ir koks svarbus buvo D. Hilliardas, komandos žvaigždė Vladimiras Lučičius ir toliau rungtyniaus Vokietijos komandoje.

Serbas drąsiai galėtų rungtyniauti dėl Eurolygos trofėjaus besikaunančioje ekipoje, bet ir toliau išlieka lojalus Miuncheno ekipai.

„Bayern“ ekipą taip pat papildė NBA lygoje ilgą laiką rungtyniavęs Issacas Bonga. NBA lygoje vokietis buvo labiau gynybinio plano krepšininkas, bet Eurolygoje savo žaidimo lygiu gali svariai prisidėti ir puolime.

Iš likusių naujokų vertas paminėjimo yra Fredie Gillespie. Amerikietis pastaruosius du sezonus rungtyniavo NBA lygoje.

Orlando „Magic“ gretose šis aukštaūgis nebuvo svarbus rotacijos žaidėjas, bet Europoje savo vietą gali atrasti.

Jei amerikiečio adaptacija lygoje užtruks, „Bayern“ savo dispozicijoje ir toliau turi komandoje likusius Augustine‘ą Rubitą ir Othello Hunterį. Šių dviejų krepšininkų patirtis turėtų padėti dar greičiau pritapti Eurolygoje naujajam komandos draugui F. Gillespie.

Komplektacijos vertinimas – 8,5

Miuncheno „Bayern“ ir toliau sėkmingai komplektuojasi komandą pagal savo biudžetą. Labai svarbu kaip komandoje atrodys Cassiusas Winstonas ir Freddie Gillespie. Jei šie krepšininkai greitai sugebės demonstruoti gerus pasirodymus Eurolygoje, tuomet iš „Bayern“ ir Andrea Trinchieri vėl galima tikėtis atkrintamųjų traukinyje.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos