Eurolygos komandų apžvalga: Tel Avivo „Maccabi“ © Maccabi Tel Aviv nuotr.

Tęsiame Eurolygos ekipų komplektacijos apžvalgas. Šį kartą žvilgsnis krypsta į stipriai atsinaujinusią Tel Avivo „Maccabi“ klubą.

Praėjusio sezono rezultatas – ketvirtfinalis (5 vieta reguliariajame sezone).

Išvyko: Derrickas Williamsas, Ante Žižičius, Scottie Wilbekinas, Ozas Blayzeris, Angelo Caloiaro, Keenanas Evansas, Jamesas Nunnally

Atvyko: Joshas Nebo, Alexas Poythressas, Jarrellas Martinas, Lorenzo Brownas, Wade‘as Baldwinas, Darrunas Hilliardas, Austinas Hollinsas, Rafaelis Menco, Guy Pnini, Bonzie Colsonas.

„Maccabi“  gretose – milžiniškos permainos sudėtyje. Iš praėjusio sezono ekipoje liko tik penki krepšininkai ir nei vienas iš jų neturėjo svaraus vaidmenio komandoje.

Pradėkime nuo gynėjų grandies.

Komandą paliko nuo 2018 metų ekipai atstovavęs Scottie Wilbekinas. Į „Fenerbahce“ išvykųsį gynėją pakeitė Europos čempionas Lorenzo Brownas, taip pat į Tel Avivą atvyko „Baskonia“ ekipoje rungtyniavęs Wade‘as Baldwinas.

Ant popieriaus šie gynėjai atrodo labai solidžiai, bet ar praktikoje šie įžaidėjai yra tinkamas pasirinkimas?

Tiek Brownas, tiek Baldwinas labiau mėgsta atakuoti iš vidutinio nuotolio. Lorenzo Brownas Europos čempionate ir Eurolygoje tritaškius metė indentišku 32 procentų taiklumu. Tuo tarpu Baldwino procentas siekia 34.

Nestabilus tritaškių taiklumas iš krepšininkų, kurių rankose bus ilgiausiai kamuolys komandoje, ilgoje sezono distancijoje gali padaryti nemažą įtaką.

Antroje pozicijoje rungtyniaus Darrunas Hilliardas ir Austinas Hollinsas.

Darrunas Hilliardas yra dar vienas krepšininkas, kuriam reikia kamuolio rankose, norint jam būti efektyviam puolime. Beabejo, buvęs „Bayern“ krepšininkas bei Austinas Hollinsas geba taikliai mesti iš toli. Prie tokių gynėjų kaip Baldwinas ir Brownas šie krepšininkai gali derėti.

Priekinėje linijoje matome atletiškus amerikiečius, kas „Maccabi“ ekipai yra ganėtinai įprasta.

Į puolėjo poziciją atvyko Turkijoje rungtyniavęs  Bonzie Colsonas. Amerikietis yra tapęs Čempionų lygos naudingiausiuoju krepšininku, o jo „Maccabi“ labai norėjo jau praėjusiame sezone.

Vidurio puolėjų grandyje – buvęs žalgirietis Joshas Nebo ir Alexas Poythressas.

Atletiški bei ganėtinai panašaus tipažo vidurio puolėjai. Jų pliusas, jog aukštaūgiai drąsiai galės keistis ginamaisiais, tiesa, gali kilti problemų rungtyniaujant prieš varžovų milžinus kaip Tavaresas ar Fallas.

Ante Žižičiaus išvykimas yra didelis praradimas klubui. Su juo „Maccabi“ turėtų dar daugiau opcijų gintis bei atakuoti varžovus.

Komplektacijos vertinimas – 7

Tel Avivo „Maccabi“, ko gero, yra labiausiai nenuspėjama artėjančio Eurolygos sezono komanda. Šios komandos lentelės pozicijos amplitudė yra labai plati. Nenustebintų, jog „Maccabi“ užimtų 5-ąją vietą, taip pat nešokiruotų užimta 13 pozicija.

Faktas yra tas, jog šią komandą bus labai įdomu stebėti. Sezono pradžioje šiai komandai gali būti sunku ir bus patirta daugiau pralaimėjimų dėl visiškai naujos komandos ir ką tik iš Europos čempionato grįžusio ir į komandą pilnai nespėjusio įsilieti pagrindinio komandos įžaidėjo Lorenzo Browno.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos