Eurolygos komandų apžvalga: Vitorijos „Baskonia“ © Baskonia nuotr.

Tęsiame Eurolygos komandų vasaros darbų apžvalgą. Šį kartą žvilgsnis krypsta į Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujamą Vitorijos „Baskonia“.

Praėjusio sezono rezultatas – 9 vieta

Išvyko: Wade'as Baldwinas, Alecas Petersas, Nevenas Spahija, Jaysonas Grangeris, Yannickas Wetzellis, Simone Fontecchio.

Atvyko: Marcusas Howardas, Dariusas Thompsonas, Dani Diezas, Daultonas Hommesas, Maikas Kotsaras, Joanas Penarroya.

Vitorijos ekipą šią vasarą paliko du komandos lyderiai.

Simone Fontecchio išvyko į NBA, o Wade‘as Baldwinas kitą sezoną rungtyniaus Tel Avivo „Maccabi“.

Fontecchio išvykimas reiškia dar didesnį vaidmenį Rokui Giedraičiui, komandą taip pat papildė ispanas Dani Diezas.

Faktas, jog tinkamos ir lygiavertės pamainos italui „Baskonia“ nesurado.

Gynėjų grandyje – du naujokai. Denverio „Nuggets“ ir G lygoje rungtyniavęs Marcusas Howardas turėtų tapti komandos lyderiu puolime.

Prognozuojama, jog šis krepšininkas gali būti vienas iš rezultatyviausių krepšininkų visoje lygoje. Tiesa, tokie pirkiniai gali nepasiteisinti. Tai krepšininkas, kuris neturi jokios patirties Europoje. Prastą patirtį šiuo klausimu pernai išgyveno Kauno „Žalgiris“, kuris savo lyderiu statė taip pat patirties Europoje neturėjusį Emmanuelį Mudiay.

Greta Marcuso Howardo rungtyniaus kitas amerikietis Dariusas Thompsonas. Amerikietis praėjusį sezoną rungtyniavo Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipoje ir išsiskyrė savo kreatyvumu. Gebėjimas skirstyti perdavimus ir šalia to rinkti taškus yra labai svarbus aspektas „Baskonia“ klubui, kuomet jų piešiamam lyderiui Marcusui Howardui nesiklostys rungtynės.

Priekinėje linijoje didelių pokyčių neprireikė. Komandoje liko pagrindiniai aukštaūgiai Stevenas Enochas ir Matthew Costello.

Į komandą atvyko amerikietis Daultonas Hommesas, kuris rungtyniavo G lygoje. Šis krepšininkas yra rungtyniavęs Italijoje, kurios čempionate vidutiniškai rinko po 16 taškų. Sunku pasakyti, kokios yra šio krepšininko lubos, bet žinant, jog tai krepšininkas rotacijai – tikrai atrodo kaip neblogas pasirinkimas.

Pernykščiu atradimu tapusį Steveną Enochą atkarpomis pavaduos Estijos krepšininkas Maikas Kotsaras. 25-erių estas atsiskleidė Hamburgo „Towers“ ekipoje, kurioje žaisdamas Europos taurėje vidutiniškai rinko po 17 naudingumo balų. Sėkmingas asmeniškai jam buvo ir Europos čempionatas. Jame aukštaūgis vidutiniškai rinko po 12 taškų ir 5,5 atkovoto kamuolio.

Komplektacijos įvertinimas – 7

Vitorijos klubas yra visiškai priklausomas nuo Marcuso Howardo ir Dariuso Thompsono. Kitas komandos lyderis turėtų būti Rokas Giedraitis, bet jis yra puikus žaidėjas judant be kamuolio ir jam privalu šalia savęs turėtų gerus atakų organizatorius. Jeigu šie krepšininkai nepateisins dedamų baskų vilčių, tuomet sezonas gali būti labai sudėtingas ir su mažu kiekiu pergalių.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos