Eurolygos trenerių taryba atkreipė dėmesį ir į Kauno sirgalius: „Tai irgi nepriimtina“ © Scanpix nuotr.

Eurolygos trenerių taryba penktadienį pasidalino laišku, kuriame aptaria paskutinius įvykius Belgrado Aleksandro Nikoličiaus salėje, kur „Crvena Zvezda“ įveikė „Anadolu Efes“ ekipą.

Rungtyniu metu emocijų nesutvardęs Erginas Atamanas gavo dvi technines pražangas ir buvo išvarytas iš aikštelės.

Visgi viena iš pagrindinių tokio išsišokimo priežasčių buvo nepagarba iš sirgalių, kurią pajautė turkas.

Fanų nepagarbą išskyręs strategas sakė: „Keiksmažodžiai per rungtynes iš visų „Crvena Zvezda“ fanų Belgrade yra gėda visam sportui bei Eurolygai.“

Tuo metu Eurolygos trenerių taryba teigia: „Eurolygos vyr. trenerių taryba supranta, kad fanai iš skirtingų kultūrų padaro šį sportą unikaliu. Visgi visi dirbantys krepšinyje turėtų suprasti, kad pagarba vienas kitam yra kertinis dalykas šiame sporte.

„Bet kokie įžeidžiantys keiksmažodžiai negali būti toleruojami šiame sporte. Tokio elgesio, kuris buvo Belgrade prieš mūsų narį Eginą Atamaną ar kitus mūsų narius kitose arenose, negalime toleruoti. Nepriimtina yra ir girdimi keiksmažodžiai prieš teisėjus Kaune ar prieš kitus Eurolygos asmenis kitose arenose“, – „Žalgirio“ arenos pavyzdį mini Eurolygos trenerių taryba.

„Tai yra griežta pozicija, kuri atspindi mūsų požiūrį į visus mūsų narius ir taip pat tuos, kurie yra šio žaidimo dalis, įskaitant žaidėjus, teisėjus ir pačią lygą. Mes esame susipažinę su mentalitetu ir sporto kultūra, kuri metus iš metų buvo priimtina, tačiau dabar tikime, kad atėjo metas pokyčiams“, – užbaigė laišką taryba.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos