Fantastiško P. Millso vedami australai iškovojo istorinę bronzą ir paliko slovėnus be apdovanojimo © fiba.com nuotr.

Patty Millsas šiose rungtynėse pelnė 42 taškus ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, o jo vedama Australijos rinktinė mažajame finale dėl bronzos įveikė Slovėnijos rinktinę. 

Rungtynėse australai 107:93 (20:19, 33:26, 25:22, 29:26) įveikė Slovėnijos rinktine. 

Visų rungtynių metu bent minimalią persvarą turėjo australai, tačiau iki pat paskutinių ketvirtojo kėlinio minučių nebuvo aišku, kas laimės olimpinę bronzą. Po Lukos Dončičiaus tritaškio Slovėnija rezultatą sušvelnino iki 6 taškų (86:92), tačiau tuomet Australija atsakė 10:0 spurtu ir rungtynių nugalėtojo klausimas buvo uždarytas. 

Luka Dončičius šiose rungtynėse slovėnų neišgelbėjo, o ir žaidė su minimalia rankos trauma, kuri šiek tiek trugdė slovėnų vunderkindui visų rungtynių metu. 

Luka Dončičiaus statistika šiose rungtynėse – 22 taškai (7/20 metimai iš žaidimo), 8 atkovoti kamuoliai ir 8 rezultatyvūs perdavimai. 

Be Patty Millso 42 taškų, Australijai 16 taškų pridėjo dar ir Joe Inglesas, 14-ą Jockas Landale'as, 12-ą Dante Exumas, o puikiai sužaidė ir Matisse'as Thybulle'as, pelnęs 11 taškų. 

Tai buvo pirmas olimpinis krepšinio medalis per Australijos krepšinio istoriją, o Slovėnijai tai buvo istorinis turnyras, kadangi jie į olimpiadą pateko pirmą kartą per savo krepšinio istoriją. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos