FIBA sprendimas: Lietuvos protestas – nepriimtas © FIBA nuotr.

Lietuvos skaudžiame pralaimėjime (107:109) Vokietijos rinktinėje įvyko akibrokštas ir teisėjavimo fronte.

Trečiojo kėlinio pabaigoje po vienos išprovokuotos Jono Valančiūno pražangos rungtynių teisėjai skyrė techninę pražangą Vokietijos treneriui Gordonui Herbertui. Tačiau baudos metimas už techninę pražangą nebuvo mestas, savo baudų metimus gavo susimesti JV ir rungtynės vyko lyg niekur nieko.

Dėl šios situacijos Lietuvos rinktinė pateikė protestą Tarptautinei krepšinio organizacijai (FIBA), kuri organizuoja šį turnyrą. 

„Po rungtynių Lietuvos rinktinė pateikė protęstą dėl nesuteikto baudos metimo po Vokietijos komandai skirto techninės pražangos iki trečiojo kėlinio likus 1 minutei ir 26 sekundėms. Vienintelis komisijos teisėjas nusprendė, kad protestas yra nepriimtas, nes protesto motyvai pateikti vėliau nei valanda po rungtynių“, – teigiama viešame FIBA pranešime. 

„Taip pat pažymima, kad jeigu protestas būtų pateiktas laiku, tuomet jis taip pat būtų nepriimtas, kadangi protesto priežastys neatitinką salygų, dėl kurių galima pateikti protestą“, – oficialiame pranešime išdėstyti FIBA motyvai. 

Po rungtynių teisėjų sprendimais buvo pasipiktinę tiek Lietuvos rinktinės krepšininkai, tiek komandos strategas Kazys Maksvytis.

Rungtynių teisėjai buvo lenkai Wojciechas Liszka, Michalis Procas bei italas Manuelis Mazzoni.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos