Filmą apie R. Namajunas žiūrėję žalgiriečiai: „Ji – įkvėpimas visiems“ © zalgiris.lt nuotr.

Trečiadienį Kauno „Žalgirio“ vyrų krepšinio ir futbolo, jaunųjų žalgiriečių krepšinio komandos bei organizacijos darbuotojams buvo suteikta išskirtinė galimybė sudalyvauti išankstiniame lietuvių kilmės amerikiečių režisieriaus Mariaus Markevičiaus dokumentinio filmo „Rose Namajunas: aš esu čempionė“ seanse.

Filme pasakojama apie lietuvių kilmės amerikiečių mišrių kovos menų (MMA) kovotojos Rose Namajunas gyvenimo istoriją – patirtus skaudžius išgyvenimus ir kelią iki UFC organizacijos pasaulio čempionės titulo.

Dar prieš filmo seansą žalgiriečius pasveikino ir pats filmo režisierius M.Markevičius, o jam „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas įteikė kamuolį su komandos žaidėjų parašais.

„Viskas prasidėjo prieš 5 metus, kai Rose tapo čempione. Aš jau tada žinojau, kad jos gyvenimo istorija yra įdomi. Jai paskambinau ir pasakiau, kad noriu apie ją kurti filmą. Ji atkeliavo į Los Andželą ir turėjome pirmą pokalbį. Dar net neturėjome finansavimo. Ji manimi patikėjo ir aš labai džiaugiuosi, kad priėmėme sprendimą dirbti kartu, – apie filmo „Rose Namajunas: aš esu čempionė“ gimimo istoriją „Žalgiris TV“ pasakojo M. Markevičius.

„Kai žiūrovai pamatys šį filmą, supras, kad Rose gyvenimo kelias buvo labai sunkus nuo vaikystės. Buvo daug traumų, sunkių laikų. Ji kaip moteris, dar tuo metu kaip ir mergaitė, visąlaik ėjo į priekį, kovojo, nepasidavė. Ji yra nedidelė moteris, bet jos širdis didžiausia pasaulyje“, – pridūrė 2012 m. filmą „Kita svajonių komanda“ sukūręs M. Markevičius.

Po filmo apie R. Namajunas peržiūros žalgiriečiai kino salę paliko patenkinti, o savo įspūdžiais pasidalijo Ulanovas ir Ignas Brazdeikis.

„Filmas labai patiko. Buvo daug smulkių detalių, apie kurias net negalėtum pagalvoti – iš techninės pusės, kaip vyksta kovotojo pasiruošimas. Man labai patiko vaizduojami psichologiniai dalykai, ties kuriais aš pats mėgstu dirbti. Pavyko atrasti daug panašių dalykų ir kitų, nematytų, kuriuos būtų galima pritaikyti.

Pas mus kiek kitaip – turime komandinius dalykus, bet, aišku, turi pasiruošti ir su savimi – savo psichologinę būseną paruošti rungtynėms. Su kiekviena diena iki rungtynių didėja įtampa, atsakomybė. Tai yra labai svarbu. Reikia derinti ir komandinį, ir individualų pasiruošimą“, – aiškino „Žalgirio“ kapitonas.

I. Brazdeikis pasakojo, kad ne tik palaiko Rose Namajunas sekdamas jos karjerą, bet ir gyvai stebėjo praėjusių metų gegužę Finikse vykusią dvikovą dėl UFC pasaulio čempionės diržo, kurią lietuvių kilmės kovotoja pralaimėjo po teisėjų sprendimo.

„Man labai patiko filmas. Esu didžiulis UFC sirgalius. Tai – tikriausiai mano mėgstamiausia sporto šaka. Negana to, esu didelis Rose gerbėjas. Aš, beje, mačiau jos dvikovą, kurią jį pralaimėjo nevieningu teisėjų sprendimu. Beje, aš su tuo nesutinku. Kaip bebūtų, filmas buvo tikrai įkvepiantis, – aiškino I.Brazdeikis. – Manau, kad ji yra įkvėpimas visiems, nes ji, būdama kukli, įrodo, kad visi gali pasiekti savo tikslus, jeigu tik ties tuo susikoncentruoja. Viskas yra įmanoma.“

Pati R. Namajunas penktadienį ketina apsilankyti „Žalgirio“ arenoje, kurioje stebės žalgiriečių rungtynes su Vitorijos „Baskonia“ komanda.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos