G. Dragičius: Lietuva – viena geriausių čempionato komandų © FIBA nuotr.

Lietuvą šiandien pradės Europos krepšinio čempionatą, o pirmasis varžovas bus labai rimtas.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai 18.30 val. Lietuvos laiku susitiks su slovėnais, kurie praeitais metais lietuvius įveikė olimpinėje atrankoje, o Olimpinėse žaidynėse nužygiavo iki pat stipriausiųjų ketvertuko. Tokijo olimpiadoje tik per Nicolaso Batumo bloką slovėnai nepateko į finalą.

Tuomet rinktinei nepadėjo Goranas Dragičius, tačiau veteranas nusprendė grįžti į rinktinę po smagaus pasirodymo birželio mėnesį atrankoje į pasaulio čempionatą.

Šiemet slovėnai gins Europos čempionato titulą, o prieš ketvirtadienio rungtynes G. Dragičius itin pagarbiai kalbėjo apie būsimus varžovus.

„Apie reitingus negalvojame. Mūsų fokusas yra ties rungtynėmis ir treniruotėmis. Seks mačas po mačo. Šiuo metu pačios svarbiausios rungtynės yra su Lietuva. 

„Lietuva yra viena geriausių čempionatų komandų“, – teigė Slovėnijos rinktinės kapitonas. 

„Šitas Europos čempionatas bus vienas iš kiečiausių. Kol kas visi nusprendė atvykti. Buvo kelios traumos, tačiau jaučiu, kad šis Europos čempionatas bus vienas iš sunkiausių. 

„Kaip profesionaliam sportininkui, norisi kovoti su geriausiais. Mūsų grupė yra viena iš sunkiausių. Kaip sakoma, mirtininkų grupė. Tai mus tik motyvuoja dar geriau pasiruošti“, – situaciją grupėje ir čempionate apibūdino Dragičius. 

Rinktinės kovas ir Europos čempionatą transliuos TV3 televizija. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos