G. Krapikas apie dublerių svarbą treniruotėse: „Jie turės įsikąsti Evansui į koją © zalgiris.lt nuotr.

Pasiruošimą sezonui fizinio rengimo treniruotėse pradėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po truputį į rankas ima krepšinio kamuolį ir susipažįsta su taktinėmis vingrybėmis.

„Žalgirio“ pasiruošimo naujam sezonui darbams vadovauja Gintaras Krapikas, laikinai pakeitęs vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį, ruošiantį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę Europos čempionatui.

Prasidėjusių treniruočių proga G. Krapikas apsilankė „Žalgirio“ arenoje įsikūrusiame „Bare 11“, kur sudalyvavo gyvame pokalbyje su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju Ryčiu Kazlausku bei atsakė į baro lankytojų klausimus.

„Taip, yra buvę atvejų, kai žaidėjas atvažiuodavo į pirmąją treniruočių stovyklą, o paėmus už jo juosmens pastebėdavai, kad ten ne marškinėliai, o „gelbėjimosi ratas“ ir dar toks pilnai pripūstas. Anksčiau „Žalgiris“ neturėjo galimybių pasirašyti aukšto meistriškumo ir patikrintų užsieniečių. Šiemet, manau, kad pasirašėme tokius žaidėjus, kurie tikrai žino, ką reiškia žaisti Eurolygoje, kokį kūną reikia turėti“, – apie tolimos praeities istorijas „Žalgirio“ klube su šypsena pasakojo G. Krapikas.

Kauniečių ekipa sekmadienį sulaukė į Lietuvą atskridusių amerikiečių Keenano Evanso ir Kevarriuso Hayeso, kurie trečiadienį jau plušo su komanda fizinio rengimo treniruotėse. G. Krapikas džiaugėsi, kad komandos užsieniečiai į Lietuvą atskrido puikiai nusiteikę darbui.

„Pamačiau pirmadienį ryte mūsų amerikiečius, kurie buvo nesurūgusiais ir nepavargusiais veidais ir savo noru atėjo pasižiūrėti ir pasisveikinti su kitais, kurie darbavosi individualiai. Dalis mūsų lietuvių jau nuo praėjusios savaitės dirbo individualiai, – aiškino G. Krapikas. – Nuo trečiadienio skaidome treniruotes į kondicijos ir individualaus darbo treniruotes. Vakare vėl – dalis fizinio rengimo treniruočių bei krepšinio 5 prieš 5 treniruotės, supažindinant žaidėjus su tuo, kaip norėsime žaisti. Pasiruošimą buvome planavę pradėti truputį anksčiau, tad mūsų pirmosios kontrolinės rungtynės bus jau labai greitai. Norisi ir joms pasiruošti, bet, aišku, tos rungtynės nebus pagrindinis tikslas“, – tikino specialistas.

„Žalgiris“ jau kitą savaitę sužais ir pirmąsias kontrolines rungtynes, kurias tiesiogiai transliuos ir „Žalgiris Insider“ turinio platforma. Būsimuose jėgų patikrinimuose žalgiriečiams padės jaunimo komandos žaidėjai, iš kurių G. Krapikas tikisi pakankamo spaudimo pagrindiniams komandos žaidėjams.

„Dabar turime septynis žaidėjus, kurie ir bus sezono metu, pilnaverčiai komandos nariai. Iš dublerių komandos imsime 5-6 žaidėjus, kad turėtume dvyliktuką ar vieną kitą žaidėją pakeitimui. Pavyzdžiui, kad ir Mantui Kalniečiui krūviai nebūtų per dideli ir turėtume žaidėją, kuriuo jį galėtume pakeisti. Galvoju, kad reikia suprasti, jog jų vaidmuo pasiruošime bus labai svarbus. Įsivaizduokite, tam, kad Keenanas Evansas įeitų į formą, o jis yra aukštesnio meistriškumo nei kiti gynėjai, jeigu jis negaus spaudimo, jeigu niekas jo neprovokuos, jis ilgai užtruks, kol įeis į sportinę formą. Mūsų jaunesnių gynėjų užduotis bus įsikąsti jam į koją, kad galėtų jį provokuoti į geresnę jo sportinę formą“, – situaciją vaizdžiai nupasakojo G. Krapikas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos