G. Krapikas: „Trenerius ir žaidėjus pamatysime prisijungiant po dviejų rungtynių“ © zalgiris.lt nuotr.

Pirmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkų laukia kol kas rimčiausias jėgų patikrinimas prieš oficialią 2022–2023 m. sezono pradžią. Žalgiriečiai Antekeros mieste Andalūzijos regione sužais pirmąsias savo rungtynes kontroliniame trijų komandų turnyre.

Gintaro Krapiko ir Tautvydo Sabonio tandemo treniruojamų žalgiriečių nuo 21.30 val. (Lietuvos laiku) laukia dvikova su Malagos „Unicaja“ klubu. Rungtynes tiesiogiai galės stebėti MVP plano prenumeratoriai „ŽalgirisInsider“ platformoje.

Prieš susitikimą su Ibono Navarro treniruojama „Unicaja“, kuri pirmą turnyro dieną, sekmadienį, pralaimėjo Madrido „Real“ klubui 91:98, G.Krapikas, kalbėdamas su „Žalgiris TV“, tvirtino, kad žalgiriečiai, visų pirma, rūpinasi savo užduotimis bei smarkiai į varžovą nežiūri.

„Vis tik pagrindinis tikslas lieka pasiruošimas sezonui, o ne atskiroms rungtynėms, net jeigu jos ir bus mums kol kas rimčiausias egzaminas. Žiūrime bendrą planą, treniruotės vyko aktyviu ir intensyviu režimu. Be abejo, rungtynėms ruošiamės ir psichologiniu požiūriu. Kaip bebūtų, varžovo nelabai analizavome, noriu dar žiūrėti į savo pusę, taisyti klaidas, kurių buvo ir po tikrai neblogai sužaistų rungtynių prieš Melilos komandą.

Klaidas matėme vaizdo peržiūrų metu ir norime visą tai gerinti. Galiausiai ne tik norime taikytis prie pajėgesnio varžovo, bet ir žaisti per savo stiprias puses, kurias turėsime būsimame sezone. Taigi pasiruošimas vyksta pilnu tempu ir šiandien būsime išbandyti kol kas stipriausio varžovo šiame cikle“, – teigė treneris.

Penktadienį į Ispaniją atskridę žalgiriečiai šeštadienį sutriuškino Ispanijos antrojo krepšinio diviziono Melilos komandą, o dvikovoje nemažai laiko gavo pasireikšti ir jauniausieji komandos žaidėjai: dvigubas licencijas turintys Liutauras Lelevičius ir Motiejus Krivas bei dublerių komandos atakų organizatorius Kajus Kublickas.

G.Krapiko teigimu, dvikovoje su „Unicaja“ jaunieji žalgiriečiai iš komandos rotacijos neiškris ir jų paslaugų prireiks.

„Pasiruošimas nėra tam, kad žaistume septyniais žaidėjais, visgi visi dirba sąžiningai. Galbūt kažkiek koreguosis minučių skaičius, bet tikrai nežaisime vien tik pagrindiniais žaidėjais, nes vyksta pasiruošimas“, – pasakojo specialistas.

Neplanuotai anksti pasibaigusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kelionė Europos čempionate, dar nepapildys komandos žaidėjų ir trenerių pajėgų treniruočių stovykloje Malagoje.

„Jeigu rungtynes Ispanijoje žaistume mūsų pasiruošimo stovyklos pabaigoje, sakykime, rugsėjo 14–15 dienomis, įsivaizduoju, kad bent jau treneriai būtų tikrai atvykę. Kaip bebūtų, jie tik vakar grįžo į Lietuvą, o mes žaidžiame rungtynes šiandien ir rytoj, todėl logiška, kad jiems nėra tikslo čia važiuoti. Trenerius ir žaidėjus pamatysime prisijungiant po kelionės ir dvejų rungtynių Malagoje“, – situaciją paaiškino G.Krapikas.

Žalgiriečiai trijų komandų kontrolinį turnyrą Antekeros mieste užbaigs antradienį dvikova su Madrido „Real“ klubu. Šias rungtynes taip pat nuo 21.30 val. (Lietuvos laiku) tiesiogiai transliuos „ŽalgirisInsider“.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos