I. Tayloras apie „Žalgirio“ sirgalius: „Jie nuostabūs, garsūs“ © Scanpix nuotr.

Šių metų pradžioje tituluočiausią Lietuvos klubą papildęs I. Tayloras atvyko pakeisti dėl Achilo sausgyslės traumos likusiam sezonui iš rikiuotės iškritusį Keenaną Evansą.

Visgi sveikatos problemos neaplenkė ir jo paties – mače su „Wolves“ I. Taylorui įplyšo šlaunies raumuo, kurį jis tebesigydo iki šiol. 

Amerikietis neslepia, kad jam šie metai – vieni sunkiausių karjeroje.

„Tikrai, tai vienas daugiausiai iššūkių keliančių sezonų, kuriuos turėjau, – atsiduso I. Tayloras. – Teko keisti komandą, ateiti į naują ekipą, kuri jau susiformavusi. Dabar kelias savaites nežaidžiau. Kai tik pradėjau įsivažiuoti, gavau traumą. Tikiuosi, kad sugrįšiu ir galėsiu kuo geriau susitelkti į žaidimą.“

Kalbėdamas apie tai, kas yra svarbiausia, įveikiant tokius iššūkius, I. Tayloras išskyrė psichologinius niuansus.

„Reikia pozityviai galvoti, komandos draugai ir treneriai mane skatina. Žinau, kad jiems reikia manęs aikštelėje. Dedu žingsnius kiekvieną dieną, kad pasveikčiau ir galėčiau žaisti šimtu procentų“, – sakė 28-erių atletas.

Pirmasis legionieriaus vizitas į Kauną vyko dar gruodį, kuomet jis čia lankėsi su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda. Pirmasis įspūdis apie būsimą karjeros stotelę – žiemiškas, taip pat neatsiejama patirties dalimi tapo ir aistruoliai.

„Niekada nemačiau tiek daug sniego, – nuostabą išreiškė žalgirietis. – Tai buvo išskirtinis dalykas, kai čia nusileidome.

Kalbant apie sirgalius, jie nuostabūs. Eurolygoje kiekvienas rungtynes, kiek čia esu, visada būna pilna arena, sirgaliai nuostabūs, garsūs. Skanduotės startiniam penketui – tai viena labiausiai jaudinančių rungtynių akimirkų asmeniškai man. Žinojimas, kad fanai yra už mūsų, man daug reiškia.“

Rungtyniaudamas Turkijoje, I. Tayloras turėjo galimybę treniruotis ir žaisti su aukščiausio lygio gynėjais – Vasilije Micičiumi, Shane‘u Larkinu, Rodrigue‘u Beaubois. Buvęs jų komandos draugas įvardino, kas šiuos sportininkus paverčia vienais geriausių žaidėjų žemyne.

„Jie žaidžia su aukšto lygio pasitikėjimu savimi. Kai jie atlieka metimą, tiki, kad pataikys, nepaisant to, ar juos gina vienas, du ar trys žmonės, tai nesvarbu. Pasitikėjimas savimi juos padaro išskirtinius“, – teigė I. Tayloras.

Po to, kai neįsitvirtino NBA, krepšininkas nusprendė siekti karjeros Europoje. Pirmoji stotelė buvo Izraelis – Rišono „Maccabi“ ekipa, į kurią gynėjas atvyko 2020-2021 m. sezone.

„Buvo puiku. Ten buvau per COVID-19, todėl tai kėlė iššūkių, tai buvo mano pirmieji metai užsienyje, pirmieji Europos krepšinyje. Buvo sunku, bet Izraelyje žmonės gerai kalba angliškai, tai palengvino adaptaciją“, – debiutą Europoje prisiminė pašnekovas.

Ko gero didžiausia I. Tayloro stiprybė aikštėje – žaidimas vienas prieš vieną. Pasak jo, Europoje, kur dažnai žaidžiamas komandinis krepšinis, trenerio pasitikėjimas individualiu meistriškumu gali padėti jam pakelti savo žaidimą į kitą lygį.

„Man buvimas kuo esu, yra viskas. Kai treneris tiki manimi ir mano gebėjimais, aš žaidžiu aukščiausiu lygiu, esu geriausias, koks galiu būti. Esu žaidėjas, kuris gali nukrypti nuo derinių ir parodyti savo talentą. Kai treneris manimi tiki, esu geriausia savo versija“, – tvirtino „Žalgirio“ atakų organizatorius.

I. Taylorui rungtyniaujant Teksaso universitete, vieneriems metams ekipoje susikirto jo ir Myleso Turnerio keliai. Šiuo metu aukštaūgis yra vienas Indianos „Pacers“ lyderių, o buvusius komandos draugus iki dabar sieja bičiulystė.

„Vis dar palaikome ryšį, jis vienas mano geriausių draugų. Koledže sakydavau, kad jis vienintelis yra geresnis žaidėjas už mane. Kai tik jį pamačiau, žinojau, kad jis bus vienas geriausių NBA aukštaūgių“, – sakė amerikietis.

I. Tayloras buvo paprašytas palyginti žaidimo patirtis abiejose Atlanto pusėse. Net jei žaidžiant toli nuo namų trūksta artimųjų palaikymo, jį kompensuoja „Žalgirio“ areną įaudrinanti žaliai-balta minia.

„Žaidimo stilius kiek kitoks. Europietiškas krepšinis daugiau paremtas deriniais, o amerikietiškas – aukštyn-žemyn, greitesnis žaidimas, bet aš prie jo pripratęs.

Svarbiausia, kad ten šalia yra draugai ir šeima, jų palaikymas būtų puikus čia. Bet turint tokius sirgalius, situacija panaši. Daug teigiamų dalykų. „Žalgirio“ fanai padeda su tuo“, – duoklę kauniečiams atidavė žaidėjas.

Galiausiai paklaustas apie mėgstamiausias laisvalaikio veiklas, krepšininkas išskyrė kelis kompiuterinius žaidimus.

„Žaidžiu „Warzone“ ir kitus kompiuterinius žaidimus. „Tekken“ man taip pat patinka. Kai buvau pats pakliuvęs į žaidimą, žaidžiau ir „NBA 2K“. Nuo tada, kai nebesu žaidime, nuo jo atitolau, bet kai buvau NBA, žaidžiau daug“, – juokėsi I. Tayloras.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos