I. Tayloras: „Tikėjau, kad pateksime į atkrintamąsias“ © Scanpix nuotr.

Jau šį trečiadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradės Eurolygos ketvirtfinalio seriją su Barselonos „FC Barcelona“ klubu.

Šioje serijoje, tikimąsi, kad komandai padės ir traumą paskutinėse Eurolygos reguliariojo sezono rungtynėse patyręs amerikietis Isaiah Tayloras.

Pats krepšininkas dar po šviežiai iškovoto bilieto į ketvirtfinalį apsilankė #ŽalgirisOnAir tinklalaidėje, kur apie savo karjerą ir sezoną su „Žalgiriu“ kalbėjosi su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku.

Po karjeros etapo NBA ir „G lygos“ klubuose, I.Tayloras 2020–2021 m. persikėlė į aukščiausioje Izraelio lygoje žaidusį Rišon Leziono „Maccabi“ klube. Sezono metu puikų žaidimą demonstravęs amerikietis persikėlė į Sito Alonso treniruojamą Mursijos UCAM ekipą, kurioje rungtyniavo iki praėjusio sezono.

„Kiek žaidžiau Europoje, Ispanijos lyga yra stipriausia vietinė lyga. Ten didžiulė konkurencija: keturios Eurolygos komandos, kelios Europos taurės turnyro komandos, trys ar keturios Čempionų lygos komandos. Manau, kad rungtyniavimas šioje lygoje paruošė mane Eurolygai, – aiškino I.Tayloras. – Mes su S.Alonso turėjome gerus santykius. Mes nebuvome draugai, bet turėjome ryšį. Jeigu jis ant manęs rėkdavo, aš neįsižeisdavau. Jis man lygiai taip pat leisdavo atsikirsti. Kartais tiesiogine to žodžio prasme šaudydavome žodžius vienas į kitą rungtynių metu. Rėkdavome, keikdavome vienas kitą. Bet, nurimus emocijoms, jis sakydavo, kad jam reikia manęs aikštėje. Nebuvo jokių įsižeidimų.“

Šį sezoną I.Tayloras pradėjo Eurolygos čempionų titulą gynusios Stambulo „Anadolu Efes“ komandos gretose. Sausio pradžioje išsiskyręs su komanda, gynėjas greitai susitarė su Kauno „Žalgirio“ klubu, kuris buvo ką tik dėl Achilo sausgyslės traumos netekęs Keenano Evanso.

„Po etapo Stambule grįžau namo į Hjustoną. „Žalgiris“ žaidė rungtynes su Stambulo „Fenerbahce“. Jų metu Keenanas ir patyrė traumą. Man regis, kad sutartį su „Žalgiriu“ jau buvau sudaręs dar nepasibaigus pirmai susitikimo pusei. Po Keenano traumos visi greitai suprato jo traumos rimtumą. Mano agentas Miško greitai sutvarkė visus reikalus“, – pasakojo I.Tayloras.

Prisijungęs prie „Žalgirio“ I.Tayloras greitai tapo svarbia komandos dalimi. Per 12 rungtynių Eurolygoje su žaliai baltais marškinėliais gynėjas rinko po 8,7 taško ir atliko po 2,8 rezultatyvaus perdavimo. Krepšininko teigimu, prieš lemiamą paskutinių keturių reguliariojo sezono rungtynių seriją jis tikėjo, kad komanda gali patekti į kitą etapą.

„Nenoriu kalbėti už kažką kitą, bet aš tikėjau, kad pateksime į atkrintamąsias. Dalis sirgalių po paskutinių rungtynių netgi atviravo, kad jie netikėjo, jog komanda eis toliau. Taigi dalis žmonių netikėjo, dalis kitų komandų ir jų žaidėjų taip pat netikėjo tuo. Galėjai girdėti tas kalbas prieš vėją, bet rūbinėje mes buvome susikoncentravę ties savo tikslu. Žinojome, kad turime žiūrėti tik būsimas rungtynes. Turėjome širdį ir tikėjimą. Tai ir mus iškėlė. Aišku, reikėjo pagalbos iš kitų arenų, bet žinojome – jeigu padarysime savo plano dalį, tikrai pateksime į atkrintamąsias“, – tikino I.Tayloras.

Straipsnio įvertinimas: 2 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos