Ignas Brazdeikis: iš Bartzoko stengsiuosi išmokti visko, ką jis man gali duoti © „Eurohoops“ nuotr.

Prieš prasidedant naujajam Eurolygos sezonui, iš Kauno „Žalgirio“ į Pirėjo „Olympiacos“ persikėlęs Lietuvos rinktinės narys Ignas Brazdeikis jau pradėjo apsiprasti prie naujosios komandos marškinėlių.

Antrąjį sezoną Europoje pradėsiantis lietuvis „Eurohoops“ tinklalapyje pasidalino mintimis apie persikėlimą ir naujus iššūkius graikų ekipoje.

– Jūs esate kaip pasaulio pilietis, atsižvelgiant į jūsų vaikystę. Gimėte Kaune, bet augote Kanadoje ir JAV ar tai padeda priimti karjeros sprendimus?

– Manau, taip. Tai man leidžia lengviau adaptuotis. Esu pasiruošęs staigiems pokyčiams ar persikraustymams. Praeities patirtis mane tam paruošė.

– Ar vykdamas į Kiprą žinojote, kad už kelių dienų persikelsite į naują aplinką?

– Mes pradėjome kalbėtis prieš savaitę. Ar prieš atvykdamas į Kiprą žinojau, kad išvyksiu su kita komanda? Turbūt, kad ne. Visi svetingai pasitinka, priima ir palaiko mano sprendimą, todėl man yra kur kas lengviau.

– Jums dar tik 24-eri, bet jau turėjote daugybę naujų pradžių savo karjeroje. Ko tikitės iš iššūkio „Olympiacos“ klube?

– Man prireiks šiek tiek laiko, kol išmoksiu sistemą. Sužinosiu, kaip visi žaidžia šioje komandoje, ko iš manęs nori treneris. Esu pasirengęs atiduoti savo širdį ir sielą. Džiaugiuosi šiuo iššūkiu ir galimybe prisijungti prie komandos, kuri pretenduoja į finalinį ketvertą.

– Ką galite pasiūlyti naujosios komandos treneriui G. Bartzokui?

– Manau, kad į žaidimą įnešu įvairovės. Esu pozicijos neturintis krepšininkas ir galiu žaisti „1 prieš 1“. Gynyboje mano supratimas yra pagerėjęs ir tai noriu įrodyti šį sezoną. Taip pat galiu gintis prieš įvairių pozicijų žaidėjus.

– Nors jums dar tik 24 metai, tačiau žaidime galima pastebėti daug brandos. Iš kur tai?

– Daug patirties sukaupiau keliaudamas per skirtingas lygas, žaisdamas skirtingose komandose. Aš įsisavinu žmonių duodamą informaciją. Buvau šalia puikių trenerių, dabar būsiu šalia Bartzoko ir stengsiuosi išmokti visko, ką jis man gali duoti.

– Praėjusį sezoną buvote naujokas Eurolygoje. Kaip sekėsi prisitaikyti iš NBA?

– Man tikrai prireikė laiko, kad perprasčiau Eurolygos sistemą, intensyvumą. Tam reikėjo laiko, bet galiausiai atradau savo įdirbį ir augau kaip žaidėjas. Dabar jau žinau, ko tikėtis Eurolygoje.

– Ar žaisti gimtinėje buvo tarsi komforto zona adaptuojantis prie kitokio krepšinio?

– Tikrai buvo. Jie palaikė mane per visas mano klaidas ir aš juos už tai vertinu. Nuo to laiko tikrai esu užaugęs.

– Kaip atsirado „Iggy“ pravardė? Galbūt turite ir kitų?

– Tai prasidėjo dar mokykloje, nuo klasės draugų, kurie nenorėjo vadinti manęs tiesiog Ignu. Kaune vienas iš trenerių mane vadino „raudonąja raketa“, bet nenoriu, kad tai taptų mano pravarde.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos