Ispanijos krepšinio žvaigždė P. Gasolis baigė karjerą © FIBA.com nuotr.

41-erių Pau Gasolis pranešė, kad baigia savo profesionalaus krepšininko karjerą, o apie tai jis paskelbė specialioje spaudos konferencijoje. Nors, žaidėjas dar pernai atstovavo "Barcelona" ekipos gretas, kurias treniruoja Šarūnas Jasikevičius, tačiau šiemet žaidėjas nutarė nebetęsti savo karjeros kaip žaidėjas. 

213 cm ūgio centras paskutinį savo mačą sužaidė Olimpinėse žaidynėse, kur ketvirtfinalyje jo atstovaujama Ispanijos rinktinė nusileido JAV.

Iki prisijungimo prie "Barcelonos" krepšinio komandos P. Gasolis 2 metus praleido be krepšinio, tačiau nutarė metų pradžioje grįžti į Europą. Tiesa, sugrįžimas buvo sėkmingas ir pavyko su komandos draugais pasiekti titulą, kovoti Eurolygos finalo ketverte. Savo profesionalo karjerą atletas pradėjo būtent šiame klube, kur žaidė 1998–2001 m.

Per savo karjerą ispanas du kartus pasidabino NBA čempionų žiedais, net 6 sykius dalyvavo „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, o atstovaudamas rinktinę laimėjo 11 medalių: po 4 aukso ir sidabro bei 3 bronzos. Net 8 iš jų laimėti Europos čempionatuose, 3 – olimpiadose, o auksas pasiektas 2006 m. Pasaulio taurėje Japonijoje.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos