Ištraukti burtai lėmė, jog Slovėnija ketvirtfinalyje susitiks su vokiečiais, JAV laukia ispanų iššūkis © fiba.com nuotr.

Naujasis olimpinio krepšinio turnyro formatas toks, jog buvo traukiami burtai prieš ketvirtfinalį ir tik po jų paaiškėjo visos ketvirtfinalio poros. 

Tai yra naujovė, kadangi anksčiau buvo tik dvi grupės ir ketvirtfinalių poros būdavo aiškios iškart po visų rungtynių, burtų neprireikdavo. 

Šioje naujove pirmajame, stipriausiame krepšelyje buvo pirmą vietą savo grupėse užėmusios Slovėnijos, Prancūzijos bei Australijos rinktinės. O taip pat pateko ir JAV rinktinė, kuri buvo geriausia antroji vieta iš visų grupių. 

Antrajame krepšelyje buvo antrą vietą savo grupėje užėmusios Ispanijos bei Italijos rinktinės, o dvi geriausios trečios vietos – Vokietija su Argentina – taip pat į antrąjį krepšelį pateko. 

Visos ketvirtfinalio poros:

Slovėnija – Vokietija

Prancūzija – Italija

Australija – Argentina

JAV – Ispanija

Amerikiečių laukia labai rimtas patyrusios Ispanijos rinktinės iššūkis, o kitose porose favoritai gan aiškūs. Tiesa, Italija su Argentina savo patirtimi gali tikrai iššauti. Slovėnija gali per pirmas savo olimpines žaidynes iškart į geriausiųjų ketvertuką patekt, įveikdami Vokietiją. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos