J. Mačiulis grįžta ant parketo: jėgas išbandys Lietuvos krepšinio mėgėjų lygoje © „Reunion“ nuotr.

Profesionalo karjerą baigusi Lietuvos krepšinio legenda - Jonas Mačiulis pradeda naują etapą. Buvęs Eurolygos čempionas ir ilgametis Lietuvos rinktinės narys debiutuos mėgėjų krepšinio lygoje, kurioje prisijungs prie Kauno „Reunion“ ekipos.

Kėdainių „Nevežio-Optibet“ vadovas sudrebino mėgėjų lygą savo prisijungimu, ir nors 38-erių veteranas karjerą baigė prieš daugiau nei dvejus metus – sporto pasaulyje jo netrūksta.

„Sporto mano rutinoje netrūksta. Sportuoju labai daug, nuo keturių iki penkių kartų per savaitę, – teigė J. Mačiulis. – Tenka išbėgti į aikštę ir Kėdainiuose su komanda, taip pat yra sporto klubas, prisideda visokie renginiai. Tikrai judesio netrūksta. Lūkestis yra be traumų, gerai praleisti laiką su draugais ir bendraminčiais. Aišku, kai jau žaidi, visada nori laimėti.“

Ankščiau mėgėjų lygose yra rungtyniavę tokie žaidėjai, kaip Saulius Štombergas, Ramūnas Šiškauskas ar Vidas Ginevičius. Prisiminęs tai, J. Mačiulis teigė:

„Galiu pasakyti, kodėl tie super veteranai, buvę profesionalai nebežaidžia tarp mėgėjų. Daug jų pradėjo žaisti, bet greitai baigė, nes ateidavo neaukšto lygio žaidėjai, kurie turėjo nusistatymų prieš buvusius profesionalus ir pradėdavo traumuoti, – problemą dėstė J.Mačiulis. – Po to gauna į kailį, bet žaisti jau pačiam nebesinori. Aš tikiuosi, kad to Kaune nebus.“

Ar galime sakyti, kad tai yra išankstinė žinutė, siekiant išvengti Omri Casspi likimo šaltą žiemos vakarą Kaune?

„Tai 3x3 krepšinyje panašiai buvo. Atsirado vienas žmogus, kuris bandė parodyti, kad yra kietas, – šypsodamasis sakė J.Mačiulis. – Visi sportininkai turi suprasti, jog mes nepradėjome iš karto nuo Eurolygos. Praėjome visus etapus – sporto mokykla, mėgėjų krepšinis ir panašiai. Išgyvenome, bet mokame visų tų triukų, negerų dalykų. Vienintelis klausimas yra tas, ar reikės tai panaudoti? Jei žmonės žaidžia krepšinį, nebando traumuoti, protingai žaidžia, tuomet mėgaujamės krepšiniu. Jei ne, mes irgi iš arsenalo galime ištraukti neblogų dalykų. (juokiasi)“

Vienas įstabiausių visų laikų Lietuvos krepšininkų atskleidė, kad Kauno „Reunion“ nebuvo vienintelė jo opcija nusprendus jėgas išbandyti mėgėjų lygoje, tačiau ilgalaikis organizacijos įdirbis žaidėję įtikino.

Pokalbio pabaigoje šmaikštumo neslėpęs J. Mačiulis pridėjo: „Pernai sužaidžiau draugiškas rungtynes prieš „Reunion“, jie pamatė, kad vis dar galiu įmesti 50 taškų, tai visą vasarą derėjomės dėl kontrakto ir radome bendrą kalbą, mane sąlygos tenkina, – juokėsi J.Mačiulis. – O šiaip tai, siūlė ir vilniečiai, bet kadangi kauniečiai susirūpino, kad reikia tikrą kaunietį priimti, tai taip ir susitarėme.

Kauno krepšinio mėgėjų lygos kovos (KKML) startuos jau spalio mėnesį.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos