Jonas Mačiulis deda tašką karjeroje ir nuo šiol darbuosis „Nevėžio“ klube © FIBA.com nuotr.

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos lengvojo krašto puolėjų Jonas Mačiulis paskelbė apie karjeros pabaigą. 

15min žurnalistas Rokas Pakėnas paskelbė šią žinią, taip pat pranešdamas, jog J. Mačiulis nuo šiol darbuosis Kedainių „Nevėžio“ klube, kur užims „konsultanto“ pareigas. Trenerių štabe J. Mačiulis jungsis prie asistento Virginijaus Sirvydžio, individualių įgūdžių trenerio Martyno Stankovičiaus ir fizinio pasirengimo specialisto Laimono Rimkaus.

„Karjerą baigiu iš dalies ramia širdimi. Iš vienos pusės, tai man karjerą norėjosi pabaigti rinktinėje ar žaidžiant aukštame lygyje. Bet jei žaidėjas yra nereikalingas, tuomet turi suprasti, jog atėjo laikas. Pasiūlymų buvo, bet nenorėjau žaisti klubuose, kuriuose trūksta profesionalumo, – 15min sakė J. Mačiulis.

Visada gaila, kai baigiasi kažkoks etapas, ypatingai, kai tai buvo gerai ir vyko aukštame lygyje. Gailesčių yra nemažai, bet niekada nenorėjau karjeros baigti žemame lygyje, dasimušti iki galo kokiame NKL. Kvietė kelios LKL komandos, bet iš jų požiūrio neatrodė, jog jos nori siekti kažkokių rezultatų“, - teigė kaunietis. 

Paskutinis lengvojo krašto puolėjo klubas buvo Atėnų „AEK“, o taip pat per savo karjerą „Žalgirio“ auklėtinis yra atstovavęs tokiems Eurolygoms klubams, kaip Madrido „Real“, Atėnų „Panathinaikos“, Milano „AX Armani“, Sienos „Montepaschi“, o taip pat žinoma ir Kauno „Žalgiriui“. 

Su Lietuvos rinktine jis 2007 metais yra iškovojęs bronzos medalius Europos čempionate, taip pat trečią vietą užėmė ir 2010 metais Pasaulio čempionate. 2015 ir 2013 metais su Lietuvos rinktine iškovojo sidabro medalius Europos čempionate, o 2015 metais buvo išrinktas ir į simbolinę čempionato rinktinę. 

Taip pat su Madrido „Real“ Mačiulis yra laimėjęs Eurolygos titulą.  

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos