Jonavoje – svarbi bei netikėta „CBet“ pergalė © LKL.lt nuotr.

Užtikrintą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Jonavos „CBet“ (10-15) komanda, kuri svečiuose 79:62 (24:23, 22:13, 17:11, 16:15) įveikė Mažeikių „M Basket-Delamode“ (11-15) klubą.

Tai – svarbi pergalė jonaviečiams, kurie taikosi aplenkti tą pačią Mažeikių ekipą ir pakilti į septintą vietą turnyro lentelėje.

Rungtynės prasidėjo lygia kova, bet Strahinja Mičovičius svarbiais metimais vedė į priekį „Cbet“ – 34:27. Tauras Jogėla taip pat įsijungė į gerą jonaviečių atkarpą, kuri leido atsakyti į šeimininkų metimus – 39:30. Ivanas Marinkovičius skirtumą vertė jau dviženkliu ir nepaisant Martyno Paliukėno bei Giedriaus Staniulio pastangų, „CBet“ po pirmos mačo dalies buvo priekyje 46:36.

Svečiai po pertraukos pabandė atitrūkti dar labiau (52:38), dėl to „M Basket-Delamode“ nedelsiant šaukė pasitarimą. Atsilikimą sušvelnino Chauncey Collinsas ir Kay‘us Bruhnke, bet jų pastangas niekais vertė Ryano Larsono tritaškis – 59:46.

„CBet“ pranašumas augo iki rekordinio šiame mače, o kai mažeikiškiai tapo triuškinami (47:68), Nikola Vasilevas prašė pertraukėlės. Ji nepadėjo ir likusi rungtynių dalis teliko kaip formalumas, nes šansų mažeikiškiai nebeturėjo.

Jonavos komanda šiose rungtynėse turėjo sau nebūdingai plačią rotaciją – aikštėje pasirodė 11 žaidėjų. Tiesa, po 2 minutes žaidė Gabrielius Mažeika ir Tomas Stankevičius.

Po rungtynių turėta pilna sudėtimi džiaugėsi ir treneris Virginijus Šeškus.

Giedrius Staniulis pagerino šio sezono atkovotų kamuolių rekordą – jų sugriebė 16.

„M Basket-Delamode“: Giedrius Staniulis 13 (16 atk. kam., 21 n.b.), Martynas Paliukėnas ir Kay‘us Bruhnke – po 11, Martynas Gecevičius 8.

„CBet“: Strahinja Mičovičius 14 (4/9 trit.), Ivanas Marinkovičius 13 (10 atk. kam.), Justas Furmanavičius 12, Ryanas Larsonas 11, Diante Garrettas 10 (6 rez. perd.).

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos