K. Maksvyčio debiutas – gražus komandinis žaidimas ir sutriuškinta Bulgarija © FIBA nuotr.

Kazys Maksvytis debiutavo prie Lietuvos rinktinės vairo ir tai padarė sėkmingai – rinktinė puikiai dalinosi kamuoliu, kai kurie žaidėjai išsiskyrė savo puikiu žaidimu, o to pasekoje buvo sutriuškinta Bulgarija. 

Atrankos į pasaulio čempionatą starte Lietuvos rinktinė (1-0) namuose 89:69 (22:11, 20:20, 27:16, 20:22) sutriuškino Bulgarijos (0-1) rinktinę. 

Daug ką rungtynėse lėmė jau pirmasis kėlinys. Penktąją minutę bulgarai pirmavo 7 taškais (11:4), tačiau tuomet lietuviai spurtavo net 25:0, įskaitant antrojo kėlinio pradžią ir nurūko į priekį (29:11). 

Trečiojo kėlinio pradžioje Lietuvos rinktinė surengė dar vieną spurtą 16:6 ir galutinai pabėgo į priekį (58:37), nepalikdama klausimų dėl rungtynių nugalėtojo. 

Debiutą šiose rungtynėse apturėjo ne tik Kazys Maskvytis, bet ir kiti krepšininkai – debiutavo Eigirdas Žukauskas, Margiris Normantas, Vytenis Čižauskas ir Osvaldas Olisevičius oficialiose rungtynėse už Lietuvą. 

Osvaldas Olisevičius buvo geriausias rungtynių krepšininkas. Puolėjas per 23 minutes surinko 20 taškų (1/1 dvitaškiai, 6/8 tritaškiai), atkovojo 9 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, perėmė 2 kamuolius, vieną kartą suklydo ir surinko 29 naudingumo balus. 

Iš viso Lietuva surinko net 120 naudingumo balų. Po 13 pridėjo Gytis Masiulis, Martynas Echodas, po 10 – Deividas Gailius ir Eigirdas Žukauskas, po 9 – Arnas Butkevičius, Margiris Normantas ir Laurynas Birutis. 

Šiose rungtynėse lietuviai puikiai dalinosi kamuoliu – buvo atlikti net 29 rezultatyvūs perdavimai. 

Pirmadienį Lietuva susikaus su Čekijos rinktine išvykoje, 18 val. Lietuvos laiku. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos