K. Maksvytis apie žaidėjo paieškas: „Turėjom opcijas iš Eurolygos, jos nepavyko, dabar dirbsim ties kitais“ © LKL nuotr.

Lietuvos krepšinio lygoje, („Betsafe-LKL“) atkaklioje kovoje, Kauno „Žalgiris“ tik puikaus ketvirtojo kėlinio dėka, rezultatu 78:68 palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos pasipriešinimą.

Po susitikimo komandos strategas Kazys Maksvytis buvo nepatenkintas žaidėjų pasirodymu ir nusiteikimu rungtynėms.

„Blogos rungtynės su trimis blogais kėliniais ir vienu geru. Antra pusė šiek tiek geresnė. Labai daug klaidų, net neišprovokuotų. Šiek tiek siurprizas buvo agresyvus dvigubinimas „poste“. Ten pora klaidų galima suprasti, bet likusios buvo dėl blogos koncentracijos ir nesinorėtų, kad komanda žaistų tik vieną kėlinį. To neužteks ne tik Eurolygoje, bet ir LKL“, – nusivylimo neslėpė treneris.

– Turite paaiškinimą, kodėl komanda pradėjo taip sunkiai?

– Nesu patenkintas. Paaiškinimo neturiu. Greičiausiai tai atsipalaidavimas ir tai stengsimės eliminuoti. Nebuvau patenkintas ir rungtynėmis su Utena. Šiandien dar blogesnės rungtynės. Šiek tiek išsiderinome iš ritmų. Sezono pradžia ir manau, kad tokios rungtynes yra sveika prieš Eurolygos startą.

– Koks buvo esminis skirtumas ketvirtajame kėlinyje?

– Intensyvumas abejose pusėse. Jį pakėlėme, gerai judinome kamuolį. Pirmoje pusėje nebuvo nei gerų „stopų“, nei greito puolimo, puolime kamuolys judėjo lėtai. Pasikeitė intensyvumas.

– Tokios rungtynės sukelia nerimo prieš startą Eurolygoje?

– Nerimo sukelia. Tikiuosi, kad tai bus šaltas dušas ir į tuos ženklus atsižvelgsime.

– Kokios B.Maneko ir K.Hayeso situacijos?

– B. Manekas žaidė. Galbūt akis dar nėra kažkiek pasveikusi ir tai atsiliepė jo žaidimui. Hayesas turėjo stiprų sumušimą ir tikimės, kad kitame mače jau žais.

– Ar tikitės naujoko iki starto Eurolygoje?

– Manau greita paieška baigėsi. Penktadienį užsidarė perėjimai iš vienos Eurolygos komandos į kitą iki lango. Tas greitasis variantas nepavyko ir dabar ieškosime tol, kol rasime gerą. Gali būti greitai, bet gali ir užsitęsti. Norime rimto ir gero žaidėjo.

– Kalba eina apie Europos taurės ir atkritusius NBA žaidėjus?

– Taip, nes Eurolygos perėjimai užsidarė.

– Yra konkrečių kandidatų?

– Yra kandidatų sąrašas, turėjom kelias opcijas iš Eurolygos, jos nepavyko, dabar dirbsim ties kitais.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos