Kas „Žalgirio“ dar laukia Eurolygoje? © zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ dar turi teorines galimybes prasibrauti į Eurolygos įkrintamąsias varžybas (kad tą padarytų Kauno klubas turi patekti į geriausiųjų šio sezono komandų dešimtuką). Iki čempionato pabaigos liko viso labo du turai, o „Žalgiriui“ reikia ne tik laimėti, tačiau ir tikėtis tam tikrų „dovanų“ iš kitų komandų.

Šiame tekste neaptarinėsime visų įmanomų variantų, tačiau aptarsime du „Žalgirio“ likusius mačus, kadangi visų pirma Lietuvos čempionai turi atlikti savo pačių darbus.

Išvykos rungtynės prieš „Monaco“

Balandžio ketvirtą žalgiriečių laukia išvykos rungtynės prieš „Monaco“ komandą, kurią atstovauja ir kaunetis Donatas Motiejūnas. Pirmajame mače, kuris vyko Lietuvoje, „Monaco“ laimėjo po atkaklios kovos ir, žinoma, bus laikomas ryškiu mačo favoritu.

Visgi, „Žalgiriui“ žaisti Monake kol kas sekėsi visai sėkmingai. Prieš Prancūzijos čempionus išvykoje mūsiškiai žaisdė dukart. Kartą pavyko laimėti minimaliu skirtumu, o praėjusiais metais buvo pralaimėta vos dviem taškais.

„Monaco“ lyderis Mike‘as Jamesas yra vienas ryškiausių pretendentų šiemet laimėti MVP titulą. O bendrai ši komanda gali pasigirti išskirtinai stipria sudėtimi. Kita vertus, kartais „Monaco“ žaidžia kiek nestabiliai, todėl kabintis čia galima.

Pagrindinė problema, jog „Monaco“ šis mačas taip pat bus itin svarbus. Klubas turi išlikti tarp keturių turnyrinės lentelės lyderių, tuomet ketvirtfinalyje jie turėtų namų aikštės pranašumą. Taigi, klysti prieš „Žalgirį“ „Monaco“ sau leisti negali ir rungtynės bus itin svarbios abiem klubams.

Namų mačas prieš Madrido „Real“

Tuo atveju, jei „Žalgiris“ išvykoje nugalės „Monaco“, tuomet paskutiniame reguliariojo sezono mače lauks itin kietas riešutas – titulą ginanti Madrido „Real“. Šiemet ši komanda atrodo tiesiog nuostabiai ir pukią formą demonstruoja nuo pat sezono pradžios.

Vis tik, yra ir tam tikrų žinių „Žalgiriui“ – „Real“ jau yra užsitikrinusi pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje, todėl realu, kad žūtbūt Ispanijos klubas dėl pergalės nekovos. Kita vertus, jų nuvertinti tikrai negalima, nes antrasis šio klubo penketas yra toks pajėgus, kad, realu, jog galėtų nukauti praktiškai bet ką Europoje.

Taigi, „Žalgiris“ turi laimėti likusias dvi rungtynes, o tuomet bus galima žvalgytis į kitų rungtynių rezultatus.

Šaltinis: 7bet

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos