Ketverto link: „Lietkabelis“ išvykoje patiesė italus © LKL.lt nuotr.

„7bet-Lietkabelis“ pratęsė kovas Europos taurės turnyre. Trečiadienio vakarą Nenado Čanako auklėtiniai Brešoje, Italijoje 65:74 (17:18, 12:20, 19:14, 17:22) iškovojo pergalę prieš „Germani“ ekipą ir pirmą kartą istorijoje pasiekė trijų laimėjimų seriją išvykose Europos taurėje.

Mačą sėkmingiau pradėjo panevėžiečiai, išsiveržę į priekį po Gedimino Oreliko dvitaškio ir Vytenio Lipkevičiaus tolimo metimo (0:5), tačiau toliau kova vyko taškas į tašką ir įpusėjus kėliniui rezultatą išlygino du taškus pelnęs Nikola Popovičius (12:12). Prasidėjus paskutinei minutei po Gyorgy Golomano dėjimo svečiai vėl susigrąžino minimalų pranašumą (17:18).

Antrojo ketvirčio pradžioje „7bet-Lietkabelis“ surengė gerą atkarpą: Peno realizavo du baudų metimus, Murauskas pridėjo dvitaškį su pražanga, o Golomanas blokavęs metimą gynyboje, greitajame puolime įsmeigė tritaškį (22:28). Kėlinio viduryje keturis taškus paeiliui pelnė Popovičius, du pridėjo Murauskas ir panevėžiečiai vėl susikrovė nedidelį pranašumą (27:34), kurį kėlinio pabaigoje dar labiau dvitaškiu padidino Maldūnas (29:38).

Po ilgosios pertraukos savąjį spurtą surengė šeimininkai ir po Tai Odiase dviejų taškų ir Aleksejaus Nikoličiaus tritaškio gerokai priartėjo (40:43). Nerezultatyvus trečiasis kėlinys tęsėsi apylyge kova, o „Germani“ dar labiau sumažino deficitą, kai likus dviems minutėms tritaškį įmetę Johnas Petrucelli, bet taikliu tolimu metimu atsakė ir Jamelas Morrisas (46:51).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje panevėžiečiams vėl atsirišo krepšys – po Peno ir Morriso tritaškių komandas skyrė dviženklis taškų skaičius (50:60). Netrukus Morrisas dar pridėjo baudos metimą už techninę Laquintanos pražangą, o Maldūnas pridėjo dvitaškį (50:63). Prasidėjus paskutinėms trims minutėms Orelikas tritaškiu vėl sugrąžino svečiams dviženklį pranašumą (59:70). Paskutinę rungtynių minutę bloku ir dvitaškiu paženklino Popovičius (61:72), o šeimininkams likusio laiko sugrįžti į rungtynes jau nebeužteko.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos