L. Lekavičius: „Privalėsime neleisti kvėpuoti kitoms komandoms“ © zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą „Žalgirio“ arenos treniruočių salėje sužais paskutines ikisezonines rungtynes. Paskutinį jėgų išbandymą prieš oficialią sezono pradžią žalgiriečiai surengs su Rygos VEF klubu.

Prieš dvikovą, prasidėsiančią nuo 18 val., ir kurią tiesiogiai MVP plano prenumeratoriams transliuos „Žalgiris Insider“, Kauno ekipos gynėjas Lukas Lekavičius su „Žalgiris TV“ kalbėjosi apie savo bei komandos būseną prieš baigiant sezono pasiruošimo darbus.

„Aišku, treniruočių nedaug buvo, gal kažkiek ir trūksta jų, nes prisijungėme neseniai. Turėjome gal keturias treniruotes, bet geras dalykas yra tas, kad pažįstame trenerį. Žinome jo sistemą, beveik visus derinius. Kažkiek yra skirtingų dalykų, bet dar mokomės. Manau, kad viskas geras ir būsim pasiruošę“, – aiškino L.Lekavičius.

Pats įžaidėjas prie komandos treniruočių po Europos vyrų krepšinio čempionato prisijungė tik praėjusį savaitgalį, o pirmadienį vykusiame ikisezoniniame mače su Alytaus „Wolves“ klubu ant parketo buvo išbėgęs kiek mažiau nei 10-iai minučių.

L.Lekavičiaus teigimu, prisijungęs prie komandos jis pamatė jį pozityviai nuteikusį vaizdą – aktyviai gintis bei pulti galintį kolektyvą.

„Buvo sunku. Treneris kažkiek davė pailsėti. Stengiausi išsivalyti galvą nuo rinktinės, tikrai turėjome skaudžių pralaimėjimų. Atvykti į rungtynes nebuvo lengva, buvo mažai treniruočių, bet komanda paliko tikrai gerą įspūdį. Manau, kad esame labai energingi, kibiai ginamės, žaidžiame agresyviai. Tikrai vaizdas nudžiugino“, – aiškino žalgirietis.

Kalbėdamas apie komandos žaidimą ir jos galimybes, L.Lekavičius išskyrė, kad jaunesnių ir energingesnių žaidėjų turintis „Žalgirio“ trenerių štabas labiausiai akcentuoja žalgiriečių darbą savoje aikštės pusėje.

„Treneris treniruotėse akcentuoja, kad bandysime spausti varžovus, keistis ginamaisiais, būti agresyviais, neleisti priimtų kamuolių, neduoti kvėpuoti kitoms komandoms. Turime ir puolime ginklų – galėsime bėgti į greitą puolime. Be to, esame gana atletiški. Manau, čia bus mūsų privalumai“, – tikino krepšininkas.

28-erių L.Lekavičius ruošiasi septintam sezonui Kaune, todėl rūbinėje jį jau drąsiai galima vadinti vienu labiausiai patyrusių krepšininkų. Paklaustas apie veterano statusą, gynėjas šyptelėjo.

„Kažkiek keista būti veteranu. Atsisėdau šalia Kalniečio rūbinėje. Persislinkau rūbinėje arčiau veteranų. Jausmas įdomus. Visada taip įvyksta, ateina naujų žaidėjų, o senesni išeina. Viskas normalu“, – teigė L.Lekavičius.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos