L. Scolos išlydėjimas: Argentina neturėjo šansų prieš Australiją, kuri pusfinalyje susitiks su JAV © fiba.com nuotr.

Olimpinio krepšinio turnyro ketvirtfinaliai baigėsi. Paaiškėjo visos pusfinalio dalyvės bei poros, o taip pat kai kurios legendos buvo išlydėtos į pensiją. 

Viena iš jų – Argentinos bei krepšinio legenda Luisas Scola, kuriam teko žaisti mače, kurį Argentina pralaimėjo 59:97 (22:18, 11:21, 15:21, 11:37) Australijos rinktinei. 

Šios rungtynės per pirmus du kėlinius vyko gan apylygiai, tačiau trečiojo kėlinio pabaigoje–ketvirtojo kėlinio pradžioje įvyko lūžis ir Australiją pabėgo į priekį. Tuomet rungtynėse viskas tapo aišku. 

41-erių Luisui Scolai tai galėjo būti paskutinės apskritai karjeros rungtynės. Tai tikrai jam buvo paskutinės karjeros rungtynės su rinktine, kadangi jis norėjo dar sudalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse, tačiau greičiausiai tai buvo apskritai paskutinis jo karjeros mačas. Šiai legendai dar nesibaigus mačui visi plojo atsistoję ilgiau nei minutę. 

Šiose rungtynėse Argentinos legenda pelnė 7 taškus, atkovojo 4 kamuolius bei surinko 4 naudingumo balus. Jis su Argentinos rinktinę yra triumfavęs olimpiadoje dar 2004 metais, o taip pat prieš du metus šios Pietų Amerikos šalies rinktinė tapo pasaulio vice–čempionais.

Šiose rungtynėse į pergalę australus vedė labiausiai Patty Millsas, kuris surinko 18 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Na, o dar daug ką pasakanti statistika yra tai, jog net 9 australai pelnė 6 taškus ar net daugiau šiose rungtynėse ir svariai pridėjo prie australų pergalės. 

Na, ir olimpiada toliau tęsiasi keturiom rinktinėm. Už dviejų dienų pusfinalyje susitiks Slovėnijos–Prancūzijos rinktinės, o australų laukia labai rimtas JAV rinktinės iššūkis, kuri iš lėto įsibegėja. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos