Europos čempionatas 2022: Lietuva – Prancūzija (tiesiogiai internetu) © P. Žukausko nuotr.

Lietuvos rinktinė po dramatiško pralaimėjimo prieš slovėnus, stoja į kovą prieš kitą Europos krepšinio milžinę – Prancūzijos rinktinę.

Lietuvos rezultatai

Lietuviai pradėjo čempionatą pralaimėjimų Slovėnijos rinktinei (85:92).

Iki šių rungtynių Lietuvos rinktinė buvo sužaidusi septynerias draugiškas rungtynes ir visose pavyko pasiekti pergales.

Pirmąsias dvejas rungtynes lietuviai žaidė prieš Estijos rinktinę. Pirmąsias rungtynes Kazio Maksvyčio auklėtiniai laimėjo užtikrintai 14 taškų skirtumu (84:70). Tiesa, antrosios tarpusavio rungtynės klostėsi dramatiškiau ir lietuviai jas laimėjo trapiu 2 taškų skirtumu (90:88).

Kitose dvejose rungtynėse rinktinė egzaminavo Suomijos krepšininkus. Lietuviai abejose rungtynėse neturėjo didelių problemų su savo varžovais ir iškovojo dvi įtikinamas pergales (76:61 ir 87:52).

Paskutiniai du rinktinės testai buvo rimčiausi – prieš pasaulio čempionus ispanus.

Pirmąją akistatą Gran Kanarijoje lietuviai laimėjo 5 taškų skirtumu (82:77), o antrąją Vilniuje – taip pat po dramatiškos kovos triumfavo Lietuvos rinktinė (78:76).

Paskutines draugiškas rungtynes lietuviai žaidė prieš Nyderlandų rinktinę ir iškovojo dar vieną užtikrintą pergalę (94:68) ir draugiškų rungtynių ciklą baigė be pralaimėjimų.

Rugpjūčio 24 dieną Lietuvos rinktinė sužaidė oficialias rungtynes prieš Vengriją atrankoje į pasaulio čempionatą. Po sunkios kovos Kazio Maksvyčio auklėtiniams pavyko pasiekti pergalę (88:78).

Paskutines rungtynes prieš Europos čempionatą lietuviai sužaidė prieš Juodkalnijos krepšininkus. Du kėlinius vargę lietuviai sugebėjo įsivažiuoti ir įtikinamai įveikti savo varžovus atrankoje į pasaulio čempionatą (90:73).

Prancūzijos rezultatai

Prancūzijos rinktinė Europos pirmenybes taip pat pradėjo pralaimėjimu. Prancūzai 63:76 nusileido turnyro šeimininkams vokiečiams.

Iki senojo žemyno pirmenybių prancūzai sužaidė 6 rungtynes. Per jas buvo pasiektos 5 pergalės ir patirta vienintelė nesėkmė.

Pirmosiose rungtynėse buvo pasiekta įtikinama pergalė prieš Nyderlandus (89:65). Tiesa sunkesnės rungtynės laukė prieš Italiją, kurias prancūzai laimėjo minimaliu skirtumu po pratęsimo (78:77).

Po 4 dienų Prancūzijos ir Italijos rinktinės susitiko dar kartą ir prancūzai sutriuškino savo varžovus (100:68).

Prieš atranką į pasaulio taurę, prancūzai užtikrintai susitvarkė su belgais (90:71).

Atrankoje prancūzai sutriuškino čekus (95:60), bet patyrė dramatiška pralaimėjimą prieš bosnius (90:96).

Tarpusavio rungtynės

Nuo 2013 metų Lietuvos ir Prancūzijos rinktinės susitiko 6 kartus. Įsimintiniausia kova vyko 2013 metais, kuomet šios rinktinės susitiko Europos čempionato finale. Tuomet prancūzai įrodė savo pranašumą (80:66).

Tame pačiame turnyre komandos susitiko grupių etape, kur lietuviai įveikė varžovus (76:62).

2014 metais rinktinės taip pat kovėsi tarpusavyje dėl medalių. Kovoje dėl trečios vietos prancūzai nugalėjo Lietuvos krepšininkus (95:93).

2017 metais Lietuva ir Prancūzija sužaidė dvejas draugiškas rungtynes ir pasidalino po pergale. Pirmąsias rungtynes laimėjo prancūzai (98:77), o antrąsias –lietuviai (96:71).

Paskutinis rinktinių susitikimas įvyko 2019 metų pasaulio čempionato grupės etape, kuriame po atkaklios kovos triumfavo prancūzai (78:75).

Lietuva – Prancūzija rungtynių transliacija

Rungtynės tarp Lietuvos ir Prancūzijos rinktinių bus transliuojamos TV3 kanalu bei internetinėse platformose TV3 Play ir GO3. Rungtynių pradžia – šeštadienį, 18:45 val.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos