Lietuvių akistatoje – išvarytas „Baskonia“ treneris ir kėlinys, perlaužęs rungtynes © Barca Basket nuotr.

Ispanijos ACB pirmenybėse sekmadienio vakare įvyko susitikimas tarp lietuviškų komandų – „Barcelona“ (1-1) namuose priėmė Vitorijos „Baskonia“ (1-1) krepšininkus.

Iš lietuvių labiausiai išsiskyrė Rokas Jokubaitis, o įžaidėjo klubas „Barca“ 89:74 (17:23, 22:28, 26:7, 24:16) įveikė baskus.

Katalonai ypač pirmai sužaidė pirmus du kėlinius po kurių turėjo 12 taškų atsilikimą (39:51), tačiau savo pranašumą pavyko įrodyti po pertraukos. 

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai uždarę varžovus gynybos spastuose trečiąjį kėlinį laimėjo net 19 taškų ir patys pradėjo pirmauti rungtynėse (65:58).

Ketvirtąjį kėlinį „Barca“ taip pat pradėjo užtikrintai.

Paskutinio ketvirčio metu dėl antros techninės pražangos buvo išvarytas „Baskonia“ strategas Juanas Penarroya. Ispanas buvo nepatenkintas tam tikrais teisėjo sprendimais. 

Likus 2 minutėms Rokas Jokubaitis galėjo uždaryti rungtynes su prasiveržimu, tačiau dėjimas buvo nesėkmingas ir „Baskonia“ ekipai buvo paliktas minimalus (82:70).

Po minutės pertraukėlės šeimininkai uždare rungtynes ir įsirašė pirmą pergalę Ispanijos pirmenybėse. 

R. Jokubaitis surinko 11 taškų (1/4 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 6/6 baudų metimai), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 17 naudingumo balų.

Kitoje barikadų pusėje esantis Rokas Giedraitis įmėtė 9 taškus (3/4 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai), atkovojo 2 kamuolius ir išdalino 2 rez. perdavimus. Tadas Sedekerskis per vos 6 minutes surinko 2 taškus (2/2 baudų metimai), atkovojo 2 kamuolius ir surinko 4 naudingumo balus.

Jau ateinančią savaitę abi šios komandos pradės savo sezonus Eurolygoje. „Barcelona“ susitiks „Olympiakos“, o „Baskonia“ su „Valencia“.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos