Lietuvos rinktinės lyderiai Europos čempionate © LTU basketball nuotr.

Jau netrukus startuos Europos krepšinio čempionatas. Ta proga aptarsime kurie žaidėjai turėtų būti potencialūs Lietuvos krepšinio rinktinės lyderiai artėjančiose pirmenybėse. Nors žinoma, lyderius dažnai sunku nuspėti tarytum casino online žaidimus.

Jonas Valančiūnas turėtų dominuoti

Esame pripratę, jog rinktinėje nuolat dominuoja Jonas Valančiūnas. Šis Naujojo Orleano „Hornets“ vidurio puolėjas puikius rezultatus rodė ir atrankos rungtynių metu, todėl tikimasi, jog jo lyderystę matysime ir čempionate.

Spėjama, kad būtent naujai iškeptas rinktinės kapitonas bus rezultatyviausias mūsų krepšininkas. Čempionate nebus itin daug tokio kalibro vidurio puolėjų, todėl versti taškus iš po krepšio JV neturėtų būti labai sudėtinga užduotis. Be to, šis žaidėjas nusiima daug kamuolių puolime, o tai suteikia galimybes pelnyti taškus antruoju bandymu.

J. Valančiūnas kartais yra kritikuojamas dėl savo gynybos, tačiau jo puolimo arsenalas žaidžiant pagal FIBA krepšinio taisykles yra tiesiog stulbinantis.

Domantas Sabonis taip pat bus ryškus

Kartu rasti vietą aikštelėje J. Valančiūnui ir Domantui Saboniui nėra taip jau lengva. Kadangi JV užima pagrindinio „centro“ rolę, Domui tenka labiau žaisti ketvirtu numeriu, tačiau savo rolę jis turi ir ji yra labai svarbi.

D. Sabonis yra labai greitas ir daug taškų susirenka greitose atakose. Žinoma, dalį minučių jis žais ir pagrindiniu „centru“, o tai suteiks dar daugiau galimybių jam pasižymėti. Todėl, jei D. Sabonis bus ir ne ryškiausia mūsų komandos žvaigždė, tai bent jau antra opcija.

Ignas Brazdeikis užsitarnavo pasitikėjimą

Kai vasarą Ignas Brazdeikis apsivilko rinktinės marškinėlius, niekam nebuvo aišku, kokio lygmens tai yra krepšininkas. Tačiau fanai jį labai greitai pamilo ir visi pamatėme, kad jis gali labai daug.

Taip, galbūt I. Brazdeikis neidealiai atakuoja iš tolimojo nuotolio, tačiau tai žaidėjas kuris turi daug sportinio pykčio ir tai visuomet matome aikštelėje. Ši sprogstamoji jėga visuomet matoma aikštelėje.

Tikimasi Mariaus Grigonio indėlio


Mariaus Grigonio sezonas buvo sunkus. Jis žaidė Maskvos CSKA, vėliau ši komanda ilgai nesuteikė jam paleidžiamojo rašto ir jis buvo savotiškas įkaitas. Laimei viskas baigėsi ir Marius susirado naują klubą, kaip sako pats žaidėjas, tai tikra atgaiva ir galimybė vėl žaisti krepšinį yra jo svajonė.

Kol kad Marius sunkiai rado savo žaidimą, bet tokio lygio žaidėjai dažniausiai įsivažiuoja ir pradeda dominuoti. To lauksime ir čempionato metu.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos