Mokyklos laikus prisiminęs A.Polonara – apie praleistas pamokas ir klasikinį italų rankų gestą © Scanpix Baltics nuotr.

Dar vienus metus organizuotas socialinis Kauno „Žalgirio“ projektas „Žalgiris – tavo mokykloje“ pasiekė sezono finišo tiesiąją. Šia proga „Žalgiris TV“ laidų vedėja Eglė Jurgaitytė ant pašnekovo kėdės pasodino Achille Polonarą, su kuriuo prisiminė jo mokyklos laikus.

Ankonos mieste gimęs ir augęs žalgirietis paauglystėje persikėlė į Teramo miestą, kur žaidė vietinėje krepšinio akademijoje ir dėjo pagrindus būsimai profesionalo karjerai.

„Kai buvau 15-os, persikėliau gyventi į kitą miestą, tad pakeičiau ir mokyklą. Atsirado ir naujų bendraklasių. Buvo ir kitų krepšininkų, kurie kartu su manimi persikėlė į kitą miestą. Tad į mokyklą eidavome kartu ir praktiškai būdavome kiaurą parą kartu. Taigi gyvendavome kartu, eidavome į mokyklą kartu ir žaisdavome krepšinį kartu“, – pasakojo žalgirietis.

Puolėjo teigimu, augant toli nuo tėvų ir gimtojo miesto draugų, reikėjo visiškai pasinerti į beveik profesionalaus krepšininko gyvenimą dar būnant paaugliu, todėl dėl to neretai kentėdavo ir mokslai. Tiesa, A.Polonara tikino, kad net ir praleisdamas dalį pamokų, stengėsi atsiskaityti už visus darbus.

„Daug kartų susitikdavome prieš pusryčius ir nuspręsdavome, kad į mokyklą šiandien neisime, nes nesimokėme. Kaip bebūtų, buvau pakankamai rimtas vyrukas. Nebuvau pavyzdinis mokinys, bet stengdavausi padaryti savo darbus, – aiškino italas. – Buvau pakankamai geras mokinys. Taip, žaidžiau krepšinį, tad tiesiog kartais nebūdavau pasirengęs atsiskaitymams. Kaip bebūtų, tai buvo normalu, nes tada, kai reikėdavo kažką pasimokyti atsiskaitymui, man reikėjo žaisti krepšinį. O aš žaidžiau daug. Mokytojai apie tai žinojo ir man labai padėjo.“

E.Jurgaitytės paklaustas apie italų mėgstamą rodyti į krūvą sulenktų pirštų gestą, A.Polonara paaiškino jo prasmę ir pripažino, kad kartais tokį gestą jam parodydavo ir mokytojai.

„Šitas gestas gali turėti labai daug reikšmių, bet, manau, kad pagrindinė yra „ką tu darai“? Jeigu, pavyzdžiui, darai kažką keisto, Italijoje mes parodome šį gestą, nes mums gali atrodyti, kad tai, ką tu sakai ar darai yra labai keista“, – šypsojosi krepšininkas.

A.Polonara atsakė ir į visą krūvą „Žalgiris – tavo mokykloje“ projekto dalyvių klausimų. Paklaustas, ar buvo nepralenkiamas kūno kultūros pamokose, italas pripažino, kad savo talento parodyti ten negalėjo dėl klubo apribojimų.

„Manau, kad galėjau būti geriausias, bet mano klubas nenorėjo, kad būčiau pervargęs prieš treniruotę. Nenorėjo, kad gaučiau traumą. Tad daug kartų tiesiog neidavau į kūno kultūros pamokas ir mokytojas dėl to buvo įsiutęs. Aišku, jis pyko ne ant manęs, o ant klubo, kurie sprendimus priimdavo už mane. Taigi daug kartų turėdavau praleisti įvairias tarpmokyklines kitų sporto šakų varžybas“, – tikino A.Polonara.

Straipsnio įvertinimas: 1 1
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos