N. Batumo blokas paskutinėmis rungtynių sekundėmis padovanojo Prancūzijai bilietą į finalą (VIDEO) © fiba.com nuotr.

Slovėnijos ir Prancūzijos pusfinalio rungtynėse dramos netrūko. Paskutinėmis sekundėmis Prancūzijos krepšinio legendos Nicolaso Batumo blokas Klemenui Prepeličiui išvedė Prancūziją į olimpiados finalą. 

Prancūzija rungtynes laimėjo 90:89 (27:29, 15:15, 29:21, 19:24) prieš Slovėnijos rinktinę. 

Visos rungtynės maždaug vyko taškas į tašką, tačiau trečiojo kėlinio pabaigoje, ketvirto kėlinio pradžioje jau galėjo pasirodyti, kad Prancūzija perima iniciatyvą rungtynių ir gali pabėgti. Prancūzai pirmavo ir 9 taškais, ir 10 taškų, tačiau Slovėnija atsitiesė ir paskutinės 5 minutės vyko visiškai taškas į tašką, kai Slovėnija išlygino rezultatą 78:78. 

Paskutinėmis minutėmis Timothee Luwawu-Cabarrot pelnė tritaškį ir likus mažiau nei minutei prancūzai išsiveržė į priekį iki 5 taškų (90:85), tačiau tuomet baudą išprovokavo tiek puolime, tiek gynyboje Klemenas Prepeličius bei vėliau įmetė tritaškį. 

Paskutinę ataką irgi turėjo Slovėnija. Kamuolį su savimi turėjo Luka Dončičius, tačiau galiausiai nusprendė kamuolį numesti Klemenui Prepeličiui, kuris atsilaisvino. Tačiau Prepeličius prie krepšio sutiko Nicolasą Batumą, kuris nupūtė gynėjo mestą kamuolį ir taip padovanojo Prancūzijai bilietą į finalą.

Šiose rungtynėse Luka Dončičius pelnė 16 taškų bei atliko 18 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 10 kamuolių ir surinko trigubą dublį, tačiau iš žaidimo slovėnų vunderkindas pelnė tik 5 metimus iš 18. Slovėnams 17 taškų taip pat pelnė Klemenas Prepeličius, o 23 pridėjo natūralizuotas centras iš JAV Mike'as Tobey. 

Prancūzus į pergalę vedė Nando De Colo, kuris surinko 25 taškus. Evanas Fournier pridėjo 23, Timothee Luwawu Cabarrot pelnė 16, o rungtynių herojus Nicolasas Batumas pelnė tik 3 taškus, tačiau 4 kartus blokavo kamuolį. 

Slovėnijos dabar laukia kova dėl bronzos, kur susitiks su Australijos rinktine. O prancūzų laukia olimpinis finalas, kur laukia jau kartą įveikti amerikiečiai. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos