Nesustabdomas L. Markkanenas atvedė Suomiją į Europos čempionato ketvirtfinalį © FIBA nuotr.

Europos čempionate aštuntfinalyje – staigmena. Suomijos krepšininkai vedami Lauri Markkaneno padarė istoriją: pasiekė ketvirtfinalį įveikdami Kroatiją.

Suomija aštuntfinalyje rezultatu 94:86 (20:21, 25:22, 22:22, 27:21) įveikė Kroatijos krepšininkus.

Pirmieji rungtynių kėliniai buvo apylygiai, tačiau po dviejų kėlinių pirmavo Lassi Tuovi auklėtiniai (45:43).

Antrojo kėlinio pabaigoje techninėmis pražangomis buvo nubausti net 3 kroatai. Iš pradžių šios nuobaudos susilaukė Bojanas Bogdanovičius, vėliau buvo nubaustas ir komandos treneris Damiras Molaomerovičius bei puolėjas Dario Šaričius.

Likus 7 minutėms ir 12 sekundžių iki rungtynių pabaigos Jaleenas Smithas smeigė tritaškį, kuris persverė rezultatą kroatų naudai (71:72). Tai buvo vienas iš retų atveju, kuomet ši komanda pirmavo.

Suomija spurtavo, kuomet rezultatas tapo 77:77 po Ivano Ramljako tritaškio.

Suomiai surengė mirtiną spurtą rezultatu 10:0, po tritaškį spurto metu įmetė Sasu Salinas bei Shawnas Huffas. Edonas Maxhuni pridėjo du baudos metimus, Lauri Markkanenas pelnė dvitaškį.

Netrukus Smithas ir Hezonja atsakė savo metimais bei sušvelnino rezultatą (87:82), tačiau po minutės pertraukėlės Suomija uždarė rungtynes.

E. Maxhuni pasižymėjo dvitaškiu prasiverždamas, o paskutinį dūrį iš tolį smeigė Lauri Markkanenas. 

Suomija pirmąsyk per savo istoriją pateko į Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalį, kuriame susitiks su Ispanijos rinktine.

Lauri Markkanenas šiose rungtynėse pelnė 43 taškus (17/23 dvitaškiai, 2/6 tritaškiai, 3/4 baudų metimai), atkovojo 9 kamuolius, atliko 3 rez. perdavimus ir surinko 47 naudingumo balus.

Puikiai „Jazz“ puolėjui talkino Edonas Maxhuni, surinkęs 16 taškų, ir Sasu Salinas, kurio sąskaitoje – 17 taškų (5/10 tritaškiai) ir 5 atkovoti kamuoliai. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos