Oficialu: paskelbtos šalys, kuriose vyks olimpiados atrankos turnyrai © FIBA nuotr.

FIBA paskelbė keturias šalis, kuriose vyks atrankos turnyrai į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes. Atrankos turnyrai vyks Graikijoje (Pirėjuje), Latvijoje (Rygoje), Puerto Rike (San Chuane) ir Ispanijoje (Valensijoje). Komandos dėl patekimo į olimpiadą kovos liepos 2-7 dienomis.

Lietuva pateko į pirmąjį – stipriausiąjį krepšelį kartu su Ispanijos, Latvijos ir Slovėnijos rinktinėmis.

Antrajame – Brazilija, Italija, Graikija, Lenkija, trečiajame – Puerto Rikas, Juodkalnija, Dominikos Respublika ir Suomija, ketvirtame – Naujoji Zelandija, Sakartvelas, Meksika ir Libanas. Penktajame krepšelyje – Kroatija, Dramblio Kaulo Krantas, Angola bei Filipinai, o šeštajame – Egiptas, Bahreinas, Kamerūnas bei Bahamai.

Kiekviena šalis priims po šešias rinktines ir bus suskirstytos į dvi grupes po 3 (A ir B). Vienoje grupėje kausis rinktinės iš 1, 4 ir 5 krepšelio, kitoje grupėje – 2, 3 ir 6 krepšelių rinktinės.

Kiekvienoje grupėje negalės būti daugiau nei dvi Europos rinktinės, o visame turnyre negalės kautis daugiau nei 3 Europos šalių komandos.

Taip pat grupėje negalės būti daugiau nei viena Amerikos nacionalinė komanda, o turnyruose – ne daugiau nei po vieną Azijos bei Okeanijos bei Afrikos rinktinę.

Į olimpiadą pateks vos 4 rinktinės, kurios laimės savo atrankos turnyrus.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos