P. Motiejūnas – apie „Žalgirio“ sudėtį: „Tai yra tai, ko norėjome“ © Ekspress Media nuotr.

Antrą pasiruošimo naujajam sezonui savaitę pradėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau netrukus išbandys jėgas kontrolinėse rungtynėse. Komandos darbą treniruotėse iš šalies stebintis klubo vadovas Paulius Motiejūnas džiaugiasi naujai suburtais žalgiriečiais komandos sudėtyje.

Apie tai P.Motiejūnas kalbėjosi su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju ir komentatoriumi Ryčiu Kazlausku tinklalaidėje #ŽalgirisOnAir+, kurioje be visų aptartų priešsezonio temų atsakė ir į platformos prenumeratorių klausimus.

„Nesinori vertinti sudėties, nes „popieriuje“, kai surašai, atrodo: va, tai yra tai, ko norėjome. Yra tie charakteriai, fizinis pasiruošimas – krūva dalykų, kurie padeda suklijuoti komandą ir matome, kad daromės komanda, arba nesusiklijuoja – kaip buvo pernai. Tada jau daryk, ką nori, bet rezultatas nesigauna. Niekada nevertinu, bet esu patenkintas, kaip vyko procesas.

Ne visas pirmas opcijas gavome, bet tai, ką matome dabar, esame patenkinti. Faktas, kad turime viską geram sezonui. Tos pavardės, amžius, suvokimas yra tai, ko mes norime“, – tvirtino „Žalgirio“ klubo vadovas.

P. Motiejūnas pripažino, kad praėjusiame sezone Eurolygoje iš apatinės pozicijos nepakilusio „Žalgirio“ rezultatai turėjo įtakos derybų su žaidėjais procese. Krepšininkus, kurie iškart nebuvo linkę priimti kauniečių pasiūlymo, kaip sakė pašnekovas, šią vasarą teko įkalbinėti gerokai intensyviau nei ankstesniais metais.

„Turbūt yra dvi medalio pusės. Man pačiam reikėjo pasikeisti iš derybinės pozicijos. Tikrai buvo ta situacija prie Šarūno Jasikevičiaus, kai turėjome įdirbį. Man keista, kad po vieno prasto sezono tas įdirbis nusibraukė. Su visais besikalbant, kurie neseka „Žalgirio“, buvo kalbančių: „va, „Žalgiris“ – paskutinė komanda, jūs čia nieko nepasieksit, o aš noriu žaisti ten, kur pasieksiu“.

Buvo daug pykčio. Žinau, kad praėjęs sezonas buvo labai prastas, bet nemanau, kad mes ten norime ir toliau makaluotis – tikrai yra noras kautis, norisi kabintis. Vienas iš dalykų – tas įkalbinėjimas. Jautėsi, kad kažką reikia keisti. Čia noriu padėkoti Tomui Okmanui ir Jonui Karkliui. Jie sakė, kad turiu „rekrūtinti“ labiau, kai mano nuostata anksčiau būdavo – ne, į „Žalgirį“ turi norėti ateiti. Daug diskutuodavome, kad yra kita karta, kitaip mąstantys žmonės. Jie davė patarimų ir rekomendacijų ir tai pasiteisino.

Ir tai ne pažadai, ne makaronų kabinimai. Sakai, kaip yra: „mes tavęs neįkalbinėjame, bet turime gerą salę, turime gerą sistemą, nuostabius sirgalius“. Tu nebijai pasakyti į akis, kad praėjusiais metais susimovėme, bet mes nepraradome savo identiteto“, – tvirtino P. Motiejūnas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos