Panevėžyje – blankus E. Sumnerio debiutas ir „Žalgirio“ pergalė © LKL nuotr.

Karšta praėjusio „Betsafe-LKL“ sezono prizininkų dvikova Panevėžyje baigėsi nelengva Kauno „Žalgirio“ (10-2) pergale.

Kazio Maksvyčio kariauna išvykoje 80:68 (15:17, 17:13, 21:21, 29:15) nukovė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ (8-4) ir atsitiesė po praėjusią savaitę patirto pralaimėjimo Klaipėdos „Neptūnui“.

Sulig šia nesėkme nutrūko panevėžiečių fiksuota 4 pergalių serija „Betsafe-LKL“. Paskutinį pralaimėjimą Nenado Čanako auklėtiniai patyrė būtent prieš „Žalgirį“ (63:69).

Kaip ir pirmajame tarpusavio mače, ant parketo nuo pat ginčo kamuolio dominavo gynyba. Po pirmojo ketvirčio 2 taškų pranašumą turėjo svečiai, o po antrojo kėlinio tokia pat trapia persvara disponavo panevėžiečiai – 32:30.

Po pertraukos sėkmingą atkarpą žaidė Nikola Popovičius, tačiau jo triūsą netrukus nubraukė „Žalgirio“ spurtas 12:0, po kurio Lietuvos čempionai įgijo 6 taškų persvarą – 48:42. Tai nepalaužė šeimininkų, kurie atkuto ir lemiamas dešimt minučių pasitiko būdami priekyje tuo pačiu skirtumu – 53:51.

Paskutiniajame ketvirtyje lyderystės ėmėsi Keenanas Evansas. Po kelių amerikiečių tritaškių po vieną pridėjo ir Tomas Dimša su Rolandu Šmitu, o žalgiriečiai likus 4 minutėms pirmavo 70:65. Kauniečių pranašumas netrukus pirmąsyk ūgtelėjo iki dviženklio (77:66), o tokio deficito šeimininkams panaikinti jau nebepavyko.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias ir naudingiausias buvo K. Evansas, pelnęs 17 taškų (4/7 trit.) ir surinkęs tiek pat naudingumo balų.

Panevėžio ekipai 12 taškų pelnė N. Popovičius, o efektyvumu išsiskyrė 8 taškus pelnęs ir tiek pat kamuolių atkovojęs Gediminas Orelikas, kurio sąskaitoje – 13 naudingumo balų.

„Žalgiryje“ debiutavo neseniai komandą papildęs gynėjas Edmondas Sumneris. Naujokas ant parketo praleido 5,5 minutės, per kurias prametė tritaškį, sykį suklydo ir triskart prasižengė, o iš viso surinko -5 naudingumo balus.

K. Maksvytis šiame susitikime jau vertėsi be pėdos traumą patyrusio Arno Butkevičiaus. Sekmadienį paskelbta, kad puolėjas iš rikiuotės iškrito 2-3 mėnesiams.

Rungtynėse apsilankė 5251 žiūrovas. Tiek sirgalių „Kalnapilio“ arenoje neapsilankė ne tik šiame, bet ir praėjusiame sezone.

„7bet-Lietkabelis“: Nikola Popovičius 12, Deividas Sirvydis 11, Donatas Sabeckis ir Martynas Varnas po 9, Gediminas Orelikas 8, Stefanas Birčevičius 7.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 17, Lukas Lekavičius 13, Dovydas Giedraitis ir Tomas Dimša po 9, Rolandas Šmitas 8, Edgaras Ulanovas 7, Kevarriusas Hayesas ir Laurynas Birutis po 6.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos