Pirmose kontrolinėse rungtynėse Lietuvos krepšininkai sutriuškino varžovus © Ž. Vingelis

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradėjo savo pasiruošimą atrankai į Tokijo olimpines žaidynes. Atranka vyks Kaune, kaip ir visi trys kontroliniai rinktinės mačai prieš tą turnyrą. 

Pirmose rungtynėse Lietuvos rinktinė 95:62(28:20, 22:21, 23:9, 22:12) įveikė Dominykos Respublikos rinktinę. 

Pagrindinis lūžis rungtynėse įvyko po rungtynių pertraukos, kai per antrąją rungtynių pusę Lietuva praleido vos 21 tašką, o likus 5 minutėms iki rungtynių pabaigos lietuviai turėjo jau 30 taškų pranašumą. 

Tačiau svarbiausia ne skirtumas ir ne pergalė, pats žaidimas penktadienio vakarą gan buvo neblogas, pikenrolai tarp Jokūbaičio ir Valančiūno veikė, Sabonis sėkmingai skirstė perdavimus, lietuviai puikiai dalinosi kamuoliu, o žaidėjai pasižymėjo dideliu agresyvumu bei noru. 

Rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidė Jonas Valančiūnas, surinkęs 17 taškų, jam gerai talkino ir Marius Grigonis su Luku Lekavičiumi, pridėję po 13 ir 12 taškų atitinkamai. Daugiausiai atkovotų kamuolių šiame mače su 8 surinko Tadas Sedekerskis. 

Kitos kontrolinės rungtynės Lietuvos rinktinės laukia jau antradienį, kai iššūkį mes Rusijos rinktinė, o prieš pat olimpinį atrankos turnyrą bus dar kart sužaista ir su Dominykos Respublika. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos