Prieš sezono startą: 5 labiausiai intriguojančios Eurolygos ekipos © Euroleague nuotr.

Eurolygos starto kulminacija jau čia pat – spalio 5-ąją prasideda elitinis Senojo žemyno turnyras, kuriame 18 stipriausių Europos ekipų stos į kovą dėl čempionų titulo. Tik 8 stipriausios komandos pateks į atkrintamąsias, todėl konkurencija šiame turnyre – ypatingai didelė.

Naujojo sezono proga sportnews.lt pateikia 5 labiausiai intriguojančias komandas Eurolygos sezono starte.

1. Atėnų „Panathinaikos“

Atėnų klubas šį tarpsezonį išgyveno tikrą renesansą. Pastaruosiuos tris sezonus  Eurolygos turnyrinės lentelės dugne įsitaisiusi „Panathinaikos“ šiemet kaip reikiant sustiprino savo gretas. Visų pirma – tai naujasis vyriausiasis treneris Erginas Atamanas. Ambicijų ir čempioniškos patirties nestokojantis treneris gavo visišką finansinę laisvę komplektuojant naująją sudėtį. Pasinaudojęs šia proga, jis į savo komandą pasikvietė tokias žvaigždes, kaip Lucą Vildozą, Kostą Slouką, Juancho Hernangomezą, Mathiasą Lessortą ar praetais metais su Badalonos „Juventut“ proveržio sezoną turėjusį Kyle'ą Guy’ų. „Panathinaikos“ trenerių štabas ir komandos sudėtis itin sustiprėjo, tačiau koją gali pakišti žaidėjų prastas susižaidimas. Tuo galėjome įsitikinti Graikijos Super taurės finale, kuomet Atėnų klubas sužaidė tragišką pirmąją pusę ir turėjo pripažinti nuožmiųjų priešininkų „Olympiacos“ pranašumą. Visgi komandai susižaidus, „Panathinaikos“ galime konstatuoti kaip vieną iš pretendenčių laimėti šių metų Eurolygos turnyrą.

2. Miuncheno „Bayern“

Miuncheno „Bayern“ tarpsezonyje keletą kartų sudrebino krepšinio rinką. Turbūt pats svarbiausias pokytis – naujasis komandos treneris Pablo Laso. Treneris pasižymi itin solidžia ir čempioniška Eurolygos karjera su Madrido „Real“ klubu, todėl elitinis treneris gali tapti kertiniu sėkmės faktoriumi Bavarijos klubui. Vasarą komandą papildė tokios ryškios pavardės kaip „Fenerbahce“ praeitą sezoną žaidę Devinas Bookeris ir Carsenas Edwardsas, taip pat iš NBA į Europą persikėlęs Leandro Bolmaro. Komandoje liko ir puikiai praeitą sezoną užbaigęs Freddie Gillespie. Prieš prasidedant sezonui Miuncheno klubas netikėtai pristatė ir dar vieną naujoką – prie klubo prisijungė įspūdingą NBA karjerą turėjęs, buvęs ilgametį Ispanijos rinktinės žaidėjas Serge'as Ibaka, kuris savo branda gali svariai prisidėti prie klubo sėkmės. Negana to, komandai pavyko išlaikyti daugelį pagrindinių branduolio žaidėjų – Vladimirą Lučičių ir čempioniškos Vokietijos rinktinės narius Andreasą Obstą bei Isaacą Bongą. Komanda atrodo išties konkurencingai ir galinti nustebinti daugelį krepšinio ekspertų.

3. „AS Monaco“

Šio sezono Sašos Obradovičiaus kariaunos perimetro liniją atrodo neįtikėtinai – prie komandos lyderio Miko Jameso bei talentingųjų Jordano Lloydo ir Elie Okobo prisijungė NBA lygos žvaigždė – keturis kart NBA „Visų žvaigždžių“ dalyvis – Kemba Walkeris. Visgi, tai gali pakišti koją, kadangi kamuolio pasidalijimas gali tapti didelę problema komandos žaidime. Taip pat neramina ir Kemba Walkerį persekiojančios traumos, kurios iš 33-ejų gynėjo atimė vietą NBA komandų sudėtyse. Kadaise Šarlotės „Hornets“ komandoje žibėjęs K. Walkeris turi rimtų kelio problemų, kas gali pakišti koją intensyvumu ir fiziškumu pasižyminčiame Eurolygos turnyre. Nepaisant to, komandoje turint tokias pavardes, prie kurių galima pridėti komandoje likusius Alpha Diallo, Donta Hallą, Donatą Motiejūną, taip pat iš NBA prisijungusius Prancūzijos rinktinės narius Petrą Cornelie, Terry Tarpey, Yakubą Ouattarą – galima tikėtis praeito sezono sėkmės, kuomet Monako ekipa pateko į finalinį Eurolygos ketvertą. Jei Sašą Obradovičiui pavyks sustyguoti savo auklėtinius, „AS Monaco“ taps viena pagrindinių pretendenčių kelti Eurolygos trofėjų į viršų.

4. Belgrado „Crvena Zvezda“

Nors komanda prarado praeito sezono viduryje prisijungusią ryškiausią komandos žvaigždę – argentinietį Facundo Campazzo, šio sezono Belgrado komandos sudėtis atrodo dar stipresnė. Tarpsezonyje prie „Crvena Zvezdos“ prisijungė tokie žaidėjai kaip didelę Eurolygos patirtį sukaupę Milošas Teodosičius ir Adamas Hanga, Iš NBA priviliotas juodkalnietis Marko Simonovičius, buvęs „Baskonia“ kapitonas Rokas Giedraitis, vienas pagrindinių Luka Dončičiaus pagalbininkų Slovėnijos rinktinėje – Mike’as Tobey ir praeito sezono Milano ekipos vedlys Shabazzas Napieras. Komanda atrodo itin konkurencinga ir intriguojanti, jiems taip pat pavyko išlaikyti pagrindinį komandos branduolį – komandoje liko Nemanja Nedovičius, Ognjenas Kuzmičius, gynyboje žibantys Branko Lazičius ir Dejanas Davidovacas. Dėl šių priežasčių Belgrado ekipa matoma kaip reali pretendentė patekti į Eurolygos atkrintamąsias, ko praeitame sezone padaryti nepavyko.

5. Milano „EA7 Emporio Armani“

Milano ekipa tarpsezonį prarado vieną ryškiausių savo žaidėjų – Shabazzą Napierą, tačiau pagrindinis komandos branduolys išliko. Komandoje liko Kevinas Pangosas, Shavonas Shieldsas, Nicolo Melli, Devonas Hallas, Billy Baronas ir kiti. Šie brandūs ir patirties prikaupę žaidėjai supranta Eurolygos krepšinį, o tai turėtų būti „E7 Emporio Armani“ komandos stiprybė. Nors praeitame sezone Ettore Messinos auklėtiniai startavo itin prastai, antroje sezono dalyje jie pradėjo rodyti tikrąjį savo žaidimą, tačiau to, dėja, nepakako, norint prasibrauti į atkrintamųjų traukinį. Vasarą Milano ekipą papildė ryškios pavardės, viena jų – 2021-2022 m. Eurolygos reguliariojo sezono MVP – Nicola Mirotičius. Tai komandai prides kokybės ir išplės puolimą, o komandoje turint Shavoną Shieldsą, Kylą Hinesą ir Stefano Tonutą – gynyba taip pat bus solidi. Prie komandos taip pat prisijungė vienas Berlyno ALBA lyderių ir Vokietijos rinktinės narys – Maodo Lo. Tačiau pranešama, jog žaidėjas sezono starte, dėl patirtos traumos, padėti negalės. Nepaisant to, šiemet Ettore Messinos auklėtiniai, ekspertų nuomone, matomi kaip vieni iš pretendentų patekti į Eurolygos atkrintamąsias. 

 

Tomas Paukštys

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos