Prisiminkime: istorinis „Žalgirio“ žygis Eurolygos atkrintamųjų link © AFP nuotr.

Pastarosiomis savaitėmis gyvybiškai svarbius mūšius Eurolygoje laimintys ir kovą dėl vietos atkrintamosiose tęsiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pasitinka lemiamą Eurolygos reguliariojo sezono savaitę. Po jos paaiškės, ar žalgiriečiai pateks į TOP-8 etapą.

Panašius amerikietiškuosius kalnelius Eurolygos reguliariojo sezono pabaigoje „Žalgiris“ jau yra išgyvenęs 2018–2019 m. sezone, kai komanda įšoko į atkrintamųjų traukinį po paskutinės reguliariojo sezono atkarpos. Specialiame „Žalgiris TV“ reportaže siūloma prisiminti, kaip tada bilietą į TOP-8 iškovojo žaliai balti.

Tąkart Šarūno Jasikevičiaus treniruojami „Žalgirio“ krepšininkai likus žaisti 6 rungtynes iki atkrintamųjų pradžios nuo 8 vietos atsiliko 3 pergalėmis. Specialiame „Žalgiris TV“ parengtame reportaže prisimenama, kaip žalgiriečiai sužaidė 6 susitikimų atkarpą, po kurios stebuklingai įšoko į Eurolygos atkrintamąsias.

Braunantis į pirmą komandų aštuntuką „Žalgiris“ 25-ame ture 34 taškų skirtumu sutriuškino Las Palmo „Gran Canaria“ klubą, o tame susitikime 8 taškus pelnė dar tik pirmus žingsnius vyrų komandoje žengęs Rokas Jokubaitis.

26-ame ture „Žalgiris“ turėjo atsirevanšuoti Miunchene „Bayern“ klubui už pralaimėjimą pirmojo rato rungtynėse. Dvikovoje Kaune žalgiriečiams buvo būtina pergalė didesniu nei 4 taškų skirtumu. Nepaisant turėto užtikrinto pranašumo, susitikimas pavirto į trilerį, kurioje pabaigoje išgyvenęs „Žalgiris“ šventė pergalę.

Po šių rungtynių gimė ir legendinė frazė „It‘s possible“, kai tuometinis „Bayern“ vyr. treneris Dejanas Radonjičius spaudos konferencijoje buvo akimirką suabejojęs žalgiriečių galimybėmis patekti į atkrintamąsias.

Reportaže apžvelgiamos rungtynės Tel Avive su „Maccabi“, triuškinanti pergalė prieš Stambulo „Darušafaka“, išgyventa drama Pirėjuje ir, žinoma, vyšnaite ant torto tapusi pergalė Madride prieš vietos „Real“.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos